A világ legdrágább étele 178 millió forintba kerül, és az is kiderült hamarosan hol fogják felszolgálni

Egy űrturisztikai cég nemrégiben megkereste a két Michelin-csillagos étterem, az Alchemist séfjét, Rasmus Munkot, hogy készítsen egy igen különleges fogást. A speciális témájú ételt egy űrlégballonos repülés során tálalnák fel az ultragazdag vendégeknek.

A SpaceVIP az egyike az első luxus-űrturizmusra szakosodott vállalatoknak, amely most tényleg egy nem mindennapi utazást tervez. Egy hatfős csoportot repítene egyenesen a sztratoszférába, hogy aztán ott elfogyaszthassák a valaha volt legdrágább ételt. Ez utóbbiért pedig maga Rasmus Munk, a koppenhágai két Michelin-csillagos Alchemist étterem séfje felelne.

Sőt, a fogást nemcsak ő készítené el, de az űrballon fedélzetén házigazdaként is jelen lenne.

A Space Perspective Neptun űrhajója nyolc utassal és egy kapitánnyal ereszkedne a magasba, az utasok pedig az Ogier stílusos, méretre szabott űrruháit viselnék.

A tervek szerint a Space Perspective az év végén elindítja első olyan tesztrepülését, amelyben immáron emberek is részt vesznek,

a kereskedelmi repülések pedig 2025-ben indulnának.

A cég nemrég kapta meg a Neptune űrkapszulát, a következő hat hétben ezzel kezdik meg a tesztrepüléseket. Az MS Voyager hajót parancsnoki központként használják majd, ezzel fogják egyrészről elindítani, másrészről pedig visszahozni az űrballont Florida keleti partjainál. A Space Perspective székhelye a NASA-komplexumban található.

A hatórás út során az utasok egészen a sztratoszféráig emelkednek, ahonnan rálátnak az egész Floridai-félszigetre. A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött. Mindezt potom 495 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 178 millió forintért tehetik meg. Megéri, ugye?

(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)

világ legdrágább étele | űrhajó | űr | űrutazás | étel

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram