Close
Ezekben a városokban él a legtöbb milliárdos a világon

Ezekben a városokban él a legtöbb milliárdos a világon

A ranglista elején az Egyesült Államok és Kína városai foglalnak el előkelő helyeket, de London sem panaszkodhat.

A világ leggazdagabb városainak listáját a milliomosok számának növekedése alapján állította össze a Henley & Partners. A világ kilencvenhét városában több mint százötvenezer dúsgazdag ember költési szokásait vizsgálták meg, elsősorban az alapító, elnök, vezérigazgató és igazgató tisztségeket viselőkre összpontosítottak.

Az eredmény szerint a világon New Yorkban él a legtöbb gazdag, a második helyen Japán végzett, a harmadik pedig a szintén amerikai The Bay Area, a Szilícium-völgy központja lett.

Idén egyetlen európai város jutott be a tíz leggazdagabb város közé: Londont a negyedik helyre rangsorolták.

Íme, a világ tíz leggazdagabb városa a Henley & Partners szerint:

  1. New York, Egyesült Államok
  2. Tokió, Japán
  3. Bay Area, Egyesült Államok
  4. London, Egyesült Királyság
  5. Szingapúr
  6. Los Angeles, Egyesült Államok
  7. Hongkong
  8. Peking, Kína
  9. Sanghaj, Kína
  10. Sydney, Ausztrália

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

milliárdos | london | new york | tokió | legggazdagabb városok

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram