Szőlőt dobálnál Spanyolországban, vagy egy óriási omlettbe kóstolnál bele Franciaországban? Összegyűjtöttük a világ legepikusabb gasztrofesztiváljait, amit érdemes felkeresni.
Sokan keresnek fel országokat történelmi látnivalók és festői tájak miatt. Az utazó ínyencek azonban szeretik felfedezni a helyi konyhát is, az alapanyagoktól kezdve az elkészítés módján át egészen az ételekben használt fűszerekig. A legnépszerűbb ételek pedig tökéletes alapot adnak a gasztronómiai fesztiváloknak, amelyek nem egyszer több százezer, vagy akár milliós nagyságrendű turistát is vonzanak. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbbek.
Oktoberfest
A müncheni Oktoberfest a világ egyik legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválja, amely körülbelül 6,3 millió látogatót vonz bő másfél hét alatt. A grandiózus fesztivál egyetlen hatalmas helyszínen egyesíti a sört, a zenét és a hagyományos bajor ételeket.
Napoli Pizza Village
Az olasz ételek világszerte népszerűek, különösen a pizza örvend hatalmas népszerűségnek a Föld minden pontján. Az ételt nem csoda, hogy több olasz fesztiválon is megünneplik – ezek közül a Napoli Pizza Village a legismertebb. A világ egyik legjobb ételfesztiváljaként számon tartott Napoli Pizza Village évente több millió látogatót lakat jól isteni nápolyi pizzával.
Tokiói Ramen Show
A ramen egy ikonikus japán étel, melyet hagyományosan a Komazawa Olimpiai Parkban zajló Tokyo Ramen Show-n ünnepelnek meg a legjobban. A gasztronómiai fesztivál felvonultatja a Japán-szerte készített autentikus ramenek legjavát az ínyenc turisták legnagyobb örömére.
Fehér szarvasgomba vásár
A szarvasgomba az egyik legfinomabb és legdrágább alapanyag a gasztronómiában. Az olaszországi Alba városában évente egy alkalommal hatalmas vásár keretében vonultatnak fel minden kuriózumot, ami ezzel a csodálatos alapanyaggal kapcsolatos és természetesen a vásárlásra is lehetőségünk nyílik.
A világ legnagyobb omlettjének ünnepe
A nemzetközi Giant Omelet Celebration több ezer tojás feltörésével kezdődik, hogy aztán egy gigantikus omlett készítésével lakassák jól a szervezők az éhes tömegeket.
Úgy tudni, hogy a Bessieresben és több más helyen is megtartandó eseményen a szakácsok több mint tizenötezer tojást és egyéb más összetevőket használnak fel a hatalmas tojásos étel elkészítéséhez.
World Gourmet Summit
1997 óta minden évben megrendezik a World Gourmet Summit kulináris csúcseseményt Szingapúrban, ahol nemcsak a legfinomabb nemzetközi ételeket mutatják be, hanem Michelin-csillagos éttermekben dolgozó tehetségek is megcsillanthatják tudásukat. A fesztivál keretében kóstolók mellett workshopokat is tartanak több helyszínen, a luxusszállodáktól az éttermekig.
Szőlődobáló fesztivál
A Festa des Vermar néven is ismert szőlődobó fesztivált a spanyol Binissalem nevű faluban tartják, a tradíció gyökerei pedig az ókori római időkig nyúlnak vissza. Az esemény ideje alatt az emberek a falu szőlőültetvényei körül gyűlnek össze, és romlott szőlőt gyűjtenek, amit aztán egymásra dobálnak.
La Tomatina
A La Tomatina résztvevői a túlérett paradicsomot vízibombaként dobálják, miközben a paradicsomlé vörösre festi Buñol városát és lakosságát. Az első fesztivált 1945-ben tartották, azóta is minden évben augusztus utolsó szerdáján rendezik meg. Az esemény annyira népszerű, hogy a világ minden tájáról érkeznek a turisták, hogy részesei lehessenek ennek a különleges gasztronómiai eseménynek.
(Forrás: The Travel, fotók: Getty, giantomelette.org, worldgourmetsummit.com)
nagy sztori | world gourmet summit | fesztivál | pizza | oktoberfest
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!