Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Szőlőt dobálnál Spanyolországban, vagy egy óriási omlettbe kóstolnál bele Franciaországban? Összegyűjtöttük a világ legepikusabb gasztrofesztiváljait, amit érdemes felkeresni.

Sokan keresnek fel országokat történelmi látnivalók és festői tájak miatt. Az utazó ínyencek azonban szeretik felfedezni a helyi konyhát is, az alapanyagoktól kezdve az elkészítés módján át egészen az ételekben használt fűszerekig. A legnépszerűbb ételek pedig tökéletes alapot adnak a gasztronómiai fesztiváloknak, amelyek nem egyszer több százezer, vagy akár milliós nagyságrendű turistát is vonzanak. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbbek.

Oktoberfest

A müncheni Oktoberfest a világ egyik legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválja, amely körülbelül 6,3 millió látogatót vonz bő másfél hét alatt. A grandiózus fesztivál egyetlen hatalmas helyszínen egyesíti a sört, a zenét és a hagyományos bajor ételeket.

Napoli Pizza Village

Az olasz ételek világszerte népszerűek, különösen a pizza örvend hatalmas népszerűségnek a Föld minden pontján. Az ételt nem csoda, hogy több olasz fesztiválon is megünneplik – ezek közül a Napoli Pizza Village a legismertebb. A világ egyik legjobb ételfesztiváljaként számon tartott Napoli Pizza Village évente több millió látogatót lakat jól isteni nápolyi pizzával.

Tokiói Ramen Show

A ramen egy ikonikus japán étel, melyet hagyományosan a Komazawa Olimpiai Parkban zajló Tokyo Ramen Show-n ünnepelnek meg a legjobban. A gasztronómiai fesztivál felvonultatja a Japán-szerte készített autentikus ramenek legjavát az ínyenc turisták legnagyobb örömére.

Fehér szarvasgomba vásár

A szarvasgomba az egyik legfinomabb és legdrágább alapanyag a gasztronómiában. Az olaszországi Alba városában évente egy alkalommal hatalmas vásár keretében vonultatnak fel minden kuriózumot, ami ezzel a csodálatos alapanyaggal kapcsolatos és természetesen a vásárlásra is lehetőségünk nyílik.

A világ legnagyobb omlettjének ünnepe

A nemzetközi Giant Omelet Celebration több ezer tojás feltörésével kezdődik, hogy aztán egy gigantikus omlett készítésével lakassák jól a szervezők az éhes tömegeket.

Úgy tudni, hogy a Bessieresben és több más helyen is megtartandó eseményen a szakácsok több mint tizenötezer tojást és egyéb más összetevőket használnak fel a hatalmas tojásos étel elkészítéséhez.

World Gourmet Summit

1997 óta minden évben megrendezik a World Gourmet Summit kulináris csúcseseményt Szingapúrban, ahol nemcsak a legfinomabb nemzetközi ételeket mutatják be, hanem Michelin-csillagos éttermekben dolgozó tehetségek is megcsillanthatják tudásukat. A fesztivál keretében kóstolók mellett workshopokat is tartanak több helyszínen, a luxusszállodáktól az éttermekig.

Szőlődobáló fesztivál

A Festa des Vermar néven is ismert szőlődobó fesztivált a spanyol Binissalem nevű faluban tartják, a tradíció gyökerei pedig az ókori római időkig nyúlnak vissza. Az esemény ideje alatt az emberek a falu szőlőültetvényei körül gyűlnek össze, és romlott szőlőt gyűjtenek, amit aztán egymásra dobálnak.

La Tomatina

A La Tomatina résztvevői a túlérett paradicsomot vízibombaként dobálják, miközben a paradicsomlé vörösre festi Buñol városát és lakosságát. Az első fesztivált 1945-ben tartották, azóta is minden évben augusztus utolsó szerdáján rendezik meg. Az esemény annyira népszerű, hogy a világ minden tájáról érkeznek a turisták, hogy részesei lehessenek ennek a különleges gasztronómiai eseménynek.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty, giantomelette.org, worldgourmetsummit.com)

world gourmet summit | pizza | oktoberfest | nagy sztori | szarvasgomba | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa