Close
Megdöbbentően olcsón ehetünk a világ legjobb pizzájából

Megdöbbentően olcsón ehetünk a világ legjobb pizzájából

Nem meglepő, hogy a világ legjobb pizzája Olaszországban van. Az azonban már korántsem ennyire egyértelmű, hogy a toplisták élén álló pizzéria margherita pizzája csupán hét euróba, vagyis átszámítva 2600 forintba kerül.

A Caserta belvárosában található I Masanielli étterem huszonöt perces autóútra található Nápolytól. A pizzéria igazán különleges, ugyanis négy egymást követő évben is a Top 50 pizza listájának élére került. Vezetője Francesco Martucci, aki tíz éves kora óta dolgozik, családjának anyagi nehézségei miatt. Caserta egyik legrégebbi pizzériájában kezdte,

tizennégy évesen már egyedül dolgozott a konyhában, tökéletes tésztareceptet készített, és új ízeket alkotott.

2001-ben bátyjával nyitotta meg első I Masanielli pizzériáját. Az üzlet olyan pici volt, hogy csak elvitelre volt lehetőség. 2017-ben nyitotta meg aztán új – és jóval nagyobb – éttermét, mely a belvárosban várja a vendégeket, kőhajításnyira a látványos, 18. századi Caserta királyi palotától.

A pizzériában a klasszikus margherita átszámítva 2600 forintba kerül,

míg a bufala, vagyis a bivalytejes változatért 3400 forintnak megfelelő eurót kérnek el.

A titok a különleges sütési módszer. A kínálatban szereplő pizzák közül ugyanis többet három hőmérsékleten sütnek: először 100, majd 180, végül 400 fokon készül. Így készül a sült paradicsomból, olajbogyóból, szardellából, medvehagymás pestóból, kapribogyóból és oregánó krémből álló Futuro di Marinara, a bivaly mozzarellás, parmezános, koktélparadicsomos DOC és a mozzarellával, hagymával, sertéspofával és a világ legrégebbi sajtjából, a conciato romanóval készülő Genovese secondo Martucci. Ezek közül is a legdrágább pizza 4900 forintba kerül.

Nem kell Itáliáig menni a legjobb pizzákért. Magyar pizza is szerepel ugyanis Európa legjobbjai között az olaszok szerint, az is kiderült, hogy melyik magyar süti a legjobb pizzát.

(Forrás: The Sun, fotók: hivatalos Facebook-oldal)

világ legjobb pizzája | pizza | caserta | i masanielli

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram