Close
Megválasztották a világ legjobb sajtját

Megválasztották a világ legjobb sajtját

A svájci Mountain Dairy Fritzenhaus sajtgyártó által készített Gruyère-t választották a világ legjobb sajtjának.

A World Cheese Contest a világ legnagyobb sajt-, vaj- és joghurtversenye, melyen idén huszonkilenc ország termelői vettek részt juh- és kecskesajt, lágy- és keménysajt kategóriákban. A háromnapos rendezvényen a bírák – akik között Michelin-csillagos szakácsok is voltak – végigkóstolták a sajtokat, hogy különböző szempontok szerinti értékelést követően meghozzák a döntésüket.

A győztes a 2021-es versenyhez hasonlóan ismét Michael Spycher, a svájci Mountain Dairy Fritzenhaus sajtkészítő mesterének Gruyère sajtja lett, így a tavaly elnyert címét meg tudta őrizni. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy bár a franciák gyakran állítják azt, hogy ők készítik a világ legjobb sajtjait, a valóságban

Svájc, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia nemcsak, hogy utolérte őket, de gyakran le is körözik a franciaországi kézműves termelőket.

A magyar sajtkészítők is remekeltek az utóbbi években. A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként érdemelte ki 2021-ben a Mondial du Fromage-on való indulást, és a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza, hiszen egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől, vagyis a Balaton sajt újabb nívós szakmai méltatásban részesült.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: World Champion Cheese)

juhsajt | sajtverseny | world champion cheese | sajttermelők | sajt

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram