Close
Hárommillió forintot kap, aki a legolcsóbban kihoz egy világ körüli utat

Hárommillió forintot kap, aki a legolcsóbban kihoz egy világ körüli utat

A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) mérnökeinek egy csoportja tavaly megalkotta az Escape nevű repjegykeresőt és interaktív térképet, amely afféle összehasonlító oldalként működve segít kiválasztani a legolcsóbb és leggyorsabb utazási opciókat. Erre építve most egy izgalmasnak tűnő játékot találtak ki.

Great Escape Challenge néven indították el a versenyt, amit az nyer meg, aki addig kattintgat a különféle repjegyajánlatok között, amíg a legkevesebb pénzből kihoz egy világ körüli utat. A győztes jutalma tízezer dollár, amit természetesen utazásra költhet, de további huszonöten kapnak még maximum ötszáz dollár értékű repülőutat.

A részvétel egyszerű: az oldalon ide kattintva kell összedobni egy itinert úgy, hogy az Antarktisz kivételével valamennyi kontinenst érintsük, aztán a kész programot megosztjuk egy barátunkkal. Aki legalább egy ismerősével megosztja a saját útvonaltervét, sorsoláson vesz részt.

Az eredmény alakulását a Great Escape Challenge oldalán lehet figyelemmel követni, ahol folyamatosan olvasható a huszonöt legolcsóbb útvonalterv.

Így tehát akkor sem szabad elkeseredni, ha nem látjuk a nevünket az éppen aktuális legjobb huszonöt között, mert újra és újra próbálkozhatunk egy másik csomag összeállításával.

Március 15-ig lehet még kattintgatni és játszani.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

játék | Great Escape Challenge | escape | világkörüli út | itiner

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram