Close
Íme a világ tíz legfontosabb utcája, melyeken egyszer végig kell menni

Íme a világ tíz legfontosabb utcája, melyeken egyszer végig kell menni

Elbűvölő karakter, egyedülálló történet és megfoghatatlan vájb jellemzi ezeket az utcákat, melyeket általában mindenki ismer, és amelyekből jelentőségüket tekintve persze nem csupán tíz van szerte a nagyvilágban. Szerintünk most ezek a legfontosabbak.

Heerstraße, Bonn

Nem hibáztatunk senkit, ha azt hiszi erről a képről, hogy Japánban készült a cseresznyefa-virágzás idején.

Utóbbi stimmel, viszont nem Ázsiában, hanem Bonnban lőtték, méghozzá a Heerstraßén, ahol tavasszal a rózsaszín virágok által körbeölelt utcán szinte kiakad a romantikamérő.

Dark Hedges, Ballymoney

Nem véletlenül tűnik ismerősnek ez a morózus és tekintélyes fákkal szegélyezett misztikus út.

A festői Észak-Írország vidékén találjuk a Dark Hedges a több száz éves fáiról elhíresült szakaszát, amely – érthető módon – a Trónok harca epizódjaiban is feltűnt.

Chefchaouen

Marokkó kék utcája. Vagy inkább városa, merthogy a Rif-hegység szívében lévő, különös hangulatú kisvárosban nem csupán egy utca úszik kékben.

Az 1471-ben alapított mór jellegű település legfontosabb vonzereje az ég színére festett házai és zegzugos utcái, amely (mármint az égé) Isten imádatára emlékeztetik az embereket.

Sibuja, Tokió

Naponta kétmillióan haladnak át Tokió és ezzel alighanem a világ legforgalmasabb zebráján.

A japán főváros kerülete az ország divatközpontjának és legnépszerűbb bevásárlónegyedének számít – a fiatalok körében pedig kedvelt éjszakai bulinegyed.

Ötödik sugárút, New York

A Manhattan szívében található Fifth Avenue a legfontosabb luxusmárkák és a csúcskategóriás dizájnerek otthona.

A Hudson folyóval és az East Riverrel párhuzamosan haladva nagyjából két egyforma, keleti és nyugati oldalra osztja Manhattant.

Oxford Street, London

Háromszáznál is több éttermet, kávézót és főleg üzletet tudhat magáénak a mindig zsúfolt londoni Oxford Street, amely két és fél kilométerével Európa leghosszabb bevásárlóutcája.

Minden márka képviseletét megtaláljuk rajta, de pubból csak egyet, titkos rooftop gardenből is csupán néhányat.

La Rambla, Barcelona

Az elturistásodott város egyik jelképe. Barcelona leghíresebb sugárútja a Placa de Catalunyától vezet a tengerparti Kolumbusz szoborig.

Kedves kis beülős helyek, kávézók, gyümölcs- és virágkereskedések váltják egymást a platánfákkal szegélyezett, folyton nyüzsgő és élettel teli utcán.

Lombard Street, San Francisco

A világ legkanyargósabb utcájának mondják San Francisco ikonikus Lombard Streetjét, amely négyszáz méter hosszú, és tele van kilencvenfokos kanyarokkal. Azért alakítottak ki nyolc hajtűkanyart rajta, hogy így csökkentsék a hegy természetes emelkedését.

A sebességhatár ott mindössze 8 km/h.

Fondamenta San Mauro, Burano

A velencei lagúna egyik kis szigetén álló Burano a színpompás házainak köszönheti a hírnevét.

Fondamenta San Mauro élénk épületeit annak idején azért festették különböző színűekre, hogy ködös időben könnyebben hazataláljanak a halászok.

Hollywood Walk of Fame, Los Angeles

A világ legtöbbet fotózott utcája a hollywoodi hírességeknek állít örök emléket.

Az első csillag 1960-ban került fel (Joanne Woodward kapta), azóta kétezernél is többel bővült a sétány, amely a Vine Streeten déli irányban (375 méter hosszan) a West Sunset Boulevardig, északi irányban (230 méter hosszan) a Yucca Streetig, a Hollywood Boulevardon nyugati irányban (1700 méter hosszan) a North La Brea Avenue-ig, keleti irányban (400 méter hosszan) a North Gower Streetig húzódik.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

tokió | Bonn | Ballymoney | Fondamenta San Mauro | Chefchaouen

FOLYTASD EZZEL

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési és mentési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásáért

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom