Close
Nemcsak Kiotó, hanem egész Japán szíve ez a bensőséges hangulatú hotel

Nemcsak Kiotó, hanem egész Japán szíve ez a bensőséges hangulatú hotel

Japán és az intimitás egymáshoz fűződő szoros kapcsolatának újabb tökéletes példája ez a hagyománytisztelő macsija házakból kialakított szálloda Kiotó nyugodt felében, a császári palota közelében.

A Kyomachiya Hotel Shiki Juraku összesen tíz kis fekete épületből áll össze. Küldetése szerint stresszmentes pillanatokkal kívánja kényeztetni a szállóvendégeit, akik itt rátalálhatnak Kiotó szívére.

Valamennyi szobája bensőséges, minimalista stílust képvisel: odabent az absztrakt műalkotások, a kortárs japán dizájnelemek és a múlt századi bútorok példás harmóniát alkotva segítenek kikapcsolni.

A nyugalom egyébként nem csupán a lakosztályokból árad: ez a fajta visszafogottság az egész környékre jellemző, mindössze néhány kisebb étterem és kávézó található arrafelé.

A szálloda a tradicionális kiotói építészeti vonalakat követi, ugyanakkor az enteriőrjében felfedezhetjük a modern dizájnemeleket is a kézzel festett textíliálktól kezdve a magas háttámlájú székekig. A múlt század elejéről származó macsija házakat alakították át vendégszobákká: a főépület kapott egy aprócska recepciót és egy reggelivel, és esténként koktélokkal csalogató, vörösben pompázó étteremet,

illetve egy onnan induló egzotikus sétányt, amely egy elszeparált, bájos kis kertbe vezet.

Inkább tűnik az egész koncepció egy hangulatos lakóparkban felállított vendégháznak, mint tipikus szállodának, annál is inkább, mivel szobaszerviz-szolgáltatásuk nincs. Cserébe minden szobába be van készítve egy komolyabb adag a helyi kávéspecialitásokból és bioteákból, valamint a lakosztályokbül közvetlenül lehet taxit rendelni.

A családi otthonokat idéző tíz macsija ház mindegyike egyedi karakterrel és elrendezéssel, ugyanakkor hasonlóan finom esztétikával bír.

Előfordulhat, hogy a lakosztályokban sötétebb tónusú fagerendákat találunk, de felfedezhetünk betonelemeket, múlt századból ránk maradt, vagy vintázs korszakból származó bútorokat, nyugati stílusú, méretes ágyakat, a fürdőben kő-, fa- vagy kerámiakádat és persze origami-ihlette lámpákat, meg bambuszredőnyöket, vagyis csupa olyan meghittnek mondható részletet, ami Japánra jellemző.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Heygents)

stresszmentes | Kyomachiya Hotel Shiki Juraku | tradíció | meghitt | csendes

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram