Close
Visszakapjuk a pénzünket ebben a szállodában, de csak egy feltétel teljesülése esetén

Visszakapjuk a pénzünket ebben a szállodában, de csak egy feltétel teljesülése esetén

Sokszor alaposan el tudja rontani a pihenést a rossz időjárás, úgyhogy ennél a hotelnél úgy döntöttek, valamivel kárpótolják a csalódott utazókat.

A New York belvárosában található Renwick Hotel a Sensible Weather éghajlati kockázati technológiával foglalkozó céggel együttműködve „időjárási garanciát” kínál a vendégeinek.

Ez azt jelenti, hogy ha a tartózkodás ideje alatt esik az eső, a szálloda visszatéríti az adott napra a szoba árát.

A koncepció hasonló ahhoz, mintha biztosítást kötnének esős időjárásra, mivel a vendégek előre fizetnek a „védelemért”. A szolgáltatás egyébként más szállodákban is elérhető, például a Utah állambeli Yonder Escalantéban.

Ami a manhattani szállodát illeti, nem túl bonyolult a visszatérítés folyamata: foglaláskor ki kell választani az időjárási garanciát és ha az előrejelzések szerint 9 és 19 óra között legalább két órán át esik az eső, visszafizetik a napi szobaárat. A vendégek sms-ben kapnak értesítést a rossz időjárásról és a visszatérítésről; a folyamat pedig általában az első csapadékcseppek megérkezése előtt történik, mivel az előrejelzések alapján „ítélik oda”. A pénz automatikusan visszakerül a vendéghez, semmiféle igénylésre vagy papírmunkára sincs szükség.

New Yorkban az átlagos éves csapadékmennyiség 1119 mm, a  legcsapadékosabb hónapnak a március számít. Az előrejelzések a Nasa, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal adatain alapulnak.

A rossz időjárást jelző jóslatok azonban nem használhatók fel a tartózkodás idő előtti lemondására. Az ajánlat egész évben elérhető a The Renwickben.

Valami nagyon különleges dolgot kell tenni ahhoz, hogy egy szálloda kitűnjön New York csillogó-villogó hoteleinek sorából. A Billionaire’s Row-n magasodó, negyvenhét emeletes Park Lane New York Hotelnek, úgy tűnik, sikerült.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

időjárás | rossz | eső | hotel | new york

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram