Close
Tizenhét hónap után visszatért London kedvenc tradíciója

Tizenhét hónap után visszatért London kedvenc tradíciója

Ismét látható a híres őrségváltás a Buckingham Palotában. A ceremóniát még a járvány kitörésekor, 2020 márciusában függesztették fel a rendszeresen felgyülemlő nagy tömeg miatt.

A visszatérésről készült felvételeket még a királyi család is megosztotta Instagram-oldalán “Nézzétek, kik tértek vissza a Buckingham-palotába…” szöveggel.

Míg a pandémia előtti időszakban naponta megtartották az évente milliókat vonzó ceremóniát, addig augusztus végétől az intézmény honlapja szerint egyelőre csak csökkentett üzemmódban,

hétfőnként, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként látható a tradicionális esemény a Buckingham Palota előkertjében.

A palota azonban továbbra is óvatosságra int a koronavírus miatt. Azt javasolják a látogatóknak, hogy mielőtt bármilyen nagyobb eseményre mennek vagy sokak által kedvelt látványosságot keresnek fel, végeztessenek el gyorstesztet, továbbá a forgalmas vagy zárt helyeken pedig viseljenek maszkot.

Az ingatlan-bérbeadással foglalkozó brit UNCLE készített egy alapos elemzést, melyben azt vizsgálta, mennyibe kerülne egy átlagembernek, ha egy valódi királyi otthonba költözne. A listán az Egyesült Királyság leghíresebb és legismertebb rezidenciái szerepelnek a Buckingham-palotától a Balmoral-kastélyig, arra az eléggé valószínűtlen esetre, ha valamikor felbukkannának az albérleti piacon.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

őrségváltás | london | buckingham palota | tradíció | visszatért

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram