Close
Ennyibe kerülne, ha egy hónapra kibérelnéd a Buckingham-palotát

Ennyibe kerülne, ha egy hónapra kibérelnéd a Buckingham-palotát

Királyi módra élni nem lenne olcsó mulatság.

Az ingatlan-bérbeadással foglalkozó brit UNCLE készített egy alapos elemzést, melyben azt vizsgálta, mennyibe kerülne egy átlagembernek, ha egy valódi királyi otthonba költözne. A listán az Egyesült Királyság leghíresebb és legismertebb rezidenciái szerepelnek a Buckingham-palotától a Balmoral-kastélyig, arra az eléggé valószínűtlen esetre, ha valamikor felbukkannának az albérleti piacon.

A kalkulációhoz a cég olyan ingatlanok alaprajzát használta fel, amelyek a királyi otthonok közvetlen közelében találhatóak, hogy megbecsülje, mekkora az átlagos négyzetméter ár ezekben a lakásokban és aztán összevesse azt a királyi rezidenciák alapterületével.

Nem meglepő módon központi elhelyezkedésével és 775 szobájával a londoni Buckingham-palota lenne a legdrágább királyi otthon, havonta 2 550 018 fontért (kb. 1 millárd 58 millió forintért) lehetne bérelni.

Az 1703-ban épült hatalmas létesítmény hatalmas nemcsak a királynő, valamint a herceg fő királyi rezidenciájaként működik, de egyben a színfalak mögött zajló rengeteg adminisztrációnak is otthont ad.

Lényegesen jobban járna az albérlő, ha a második helyen végzett, szintén remek lokációval bíró, a Buckingham-palotához képest alig negyedakkora St James-palotát választaná, amiért havonta 1 734 713 fontot (kb. 720 millió forintot) kellene átutalnia a főbérlőnek. A palotát még VIII. Henrik építette és évszázadokig a királyi család otthonaként szolgált.

A dobogó legalsó fokán a Windsori kastély áll, amit nagyjából 1,3 millió fontért (540 millió forintért) lehetne kibérelni egy hónapra.

A negyedik helyezett viszont a többihez képest alaposan megkönnyíti a pénztárcát, a Kensington-palotában már csak havi 175.697 fontért (73 millió forintért) lehetne lakni (plusz rezsi).

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Korábban megírtuk,  hogy a Buckingham-palotával szemben található, hasonló pompában úszó Rubens at the Palace-ban a királyi família által is igen kedvelt harmonikus teázás minden fennkölt pillanatát megélhetjük – csészénként kétszáz dollárért.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Getty Images, Pixabay)

kastély | rezidencia | Anglia | otthon | királyi

FOLYTASD EZZEL

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram