Close
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében

Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében

Piknik a Buckingham Palotában – mintha egy múlt századi dráma vagy krimi címét olvasnánk, de ez bizony a valóság, és ami még jobb: nyártól bárki számára elérhető lesz. 

II. Erzsébet ugyanis bejelentette, hogy a palota történetében először vezetett túrákat tartanak a londoni rezidencia kertjében.

A júliustól szeptemberig tartó időszakban a fizető látogatók szabadon bejárhatják a harminckilenc hektáros kertet, és piknikezhetnek a gyepen.

A naponta induló túrák a kert délnyugati részére garantálnak belépést,

ahol víkendház, csodás rózsakert és bájos vadvirágos rét várja a vendégeket, akik a szálláshelyről élvezhetik a tóra és a virágszőnyegre nyíló pompás panorámát is.

Ez még nem minden: amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, május és szeptember között a világ legpazarabb angol és francia bútoraival berendezett palotát is be lehet járni vezetett túra keretében.

A Buckingham Palota kertjeinek jelenlegi kialakítása az 1820-as évekre datálódik, amikor IV. György király úgy döntött, hogy a Buckingham-ház hivatalos palotaként működik tovább. A hatalmas területen ritka növények és több mint ezer fafajta található, köztük például eper és platán, melyeket még Viktoria királynő és Albert herceg ültetett.

Korábban megírtuk,  hogy a Buckingham Palotával szemben található, hasonló pompában úszó Rubens at the Palace-ban a királyi família által is igen kedvelt harmonikus teázás minden fennkölt pillanatát megélhetjük – csészénként kétszáz dollárért.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

london | Anglia | buckhingam palota | piknik | túra

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram