Close
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében

Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében

Piknik a Buckingham Palotában – mintha egy múlt századi dráma vagy krimi címét olvasnánk, de ez bizony a valóság, és ami még jobb: nyártól bárki számára elérhető lesz. 

II. Erzsébet ugyanis bejelentette, hogy a palota történetében először vezetett túrákat tartanak a londoni rezidencia kertjében.

A júliustól szeptemberig tartó időszakban a fizető látogatók szabadon bejárhatják a harminckilenc hektáros kertet, és piknikezhetnek a gyepen.

A naponta induló túrák a kert délnyugati részére garantálnak belépést,

ahol víkendház, csodás rózsakert és bájos vadvirágos rét várja a vendégeket, akik a szálláshelyről élvezhetik a tóra és a virágszőnyegre nyíló pompás panorámát is.

Ez még nem minden: amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, május és szeptember között a világ legpazarabb angol és francia bútoraival berendezett palotát is be lehet járni vezetett túra keretében.

A Buckingham Palota kertjeinek jelenlegi kialakítása az 1820-as évekre datálódik, amikor IV. György király úgy döntött, hogy a Buckingham-ház hivatalos palotaként működik tovább. A hatalmas területen ritka növények és több mint ezer fafajta található, köztük például eper és platán, melyeket még Viktoria királynő és Albert herceg ültetett.

Korábban megírtuk,  hogy a Buckingham Palotával szemben található, hasonló pompában úszó Rubens at the Palace-ban a királyi família által is igen kedvelt harmonikus teázás minden fennkölt pillanatát megélhetjük – csészénként kétszáz dollárért.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom