Close
Visszatért New York híres üvegkockája, melyet többen látogatnak, mint a Szabadság-szobrot

Visszatért New York híres üvegkockája, melyet többen látogatnak, mint a Szabadság-szobrot

Néhány napja újra megnyitott a Nagy Alma egyik ikonikus üzlete.

Csínján kell ugyan bánni az ilyen jelzőkkel a kreatívenergiától szinte szétrobbanó metropolisz esetében, de a gigantikus üvegkocka valóban New York egyik legérdekesebb látnivalójának számított 2017. tavaszi bezárásáig. A híressé vált bejárati elem leszerelését akkor az Apple-üzlet felújítása és bővítése indokolta. Az elmúlt évek alatt a városkép részévé váló kocka második hivatalos eltávolítása volt ez, az első még nyolc évvel ezelőtt történt.

Érdekesség, hogy 2006-os nyitása óta 57 millió látogatója volt – több, mint a Szabadság-szobornak.

Az Ötödik sugárúton található bolt a megújulást követően kétszer akkora lett, mint elődje: alapterülete immáron 7100 négyzetméter. A tíz méter magas üvegkocka jóval magasabb mennyezetet is kapott, ezáltal sokkal több természetes fényt enged át, amely összesen hatvankét kis ablakon és tizennyolc üvegablakon át érkezik.

A föld alá süllyesztett üzlet rozsdamentes acél csigalépcsőn közelíthető meg, de természetesen liftet is lehet választani a lejutáshoz. Az északi és a déli oldalon is kapott egy-egy újonnan létesített bejáratot, hogy a zsúfoltabb napokon megkönnyítse a forgalmat.

Odabent az értékesítőállomások mellett különtermeket is találni, ahol fotózással és videózással kapcsolatos előadásokat tartanak, illetve a töltőkkel ellátott pihenőhelyeket zöld növényzettel dobták fel, hogy ne csak a technológia, hanem a természet is jelen legyen.

A kilencszáz alkalmazottat foglalkoztató üzlet a év minden napján éjjel-nappal nyitva tart.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Apple)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom