Close
Visszatért New York híres üvegkockája, melyet többen látogatnak, mint a Szabadság-szobrot

Visszatért New York híres üvegkockája, melyet többen látogatnak, mint a Szabadság-szobrot

Néhány napja újra megnyitott a Nagy Alma egyik ikonikus üzlete.

Csínján kell ugyan bánni az ilyen jelzőkkel a kreatívenergiától szinte szétrobbanó metropolisz esetében, de a gigantikus üvegkocka valóban New York egyik legérdekesebb látnivalójának számított 2017. tavaszi bezárásáig. A híressé vált bejárati elem leszerelését akkor az Apple-üzlet felújítása és bővítése indokolta. Az elmúlt évek alatt a városkép részévé váló kocka második hivatalos eltávolítása volt ez, az első még nyolc évvel ezelőtt történt.

Érdekesség, hogy 2006-os nyitása óta 57 millió látogatója volt – több, mint a Szabadság-szobornak.

Az Ötödik sugárúton található bolt a megújulást követően kétszer akkora lett, mint elődje: alapterülete immáron 7100 négyzetméter. A tíz méter magas üvegkocka jóval magasabb mennyezetet is kapott, ezáltal sokkal több természetes fényt enged át, amely összesen hatvankét kis ablakon és tizennyolc üvegablakon át érkezik.

A föld alá süllyesztett üzlet rozsdamentes acél csigalépcsőn közelíthető meg, de természetesen liftet is lehet választani a lejutáshoz. Az északi és a déli oldalon is kapott egy-egy újonnan létesített bejáratot, hogy a zsúfoltabb napokon megkönnyítse a forgalmat.

Odabent az értékesítőállomások mellett különtermeket is találni, ahol fotózással és videózással kapcsolatos előadásokat tartanak, illetve a töltőkkel ellátott pihenőhelyeket zöld növényzettel dobták fel, hogy ne csak a technológia, hanem a természet is jelen legyen.

A kilencszáz alkalmazottat foglalkoztató üzlet a év minden napján éjjel-nappal nyitva tart.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Apple)

megnyitott | üvegkocka | székház | new york | apple

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom