Close
Visszatért New York híres üvegkockája, melyet többen látogatnak, mint a Szabadság-szobrot

Visszatért New York híres üvegkockája, melyet többen látogatnak, mint a Szabadság-szobrot

Néhány napja újra megnyitott a Nagy Alma egyik ikonikus üzlete.

Csínján kell ugyan bánni az ilyen jelzőkkel a kreatívenergiától szinte szétrobbanó metropolisz esetében, de a gigantikus üvegkocka valóban New York egyik legérdekesebb látnivalójának számított 2017. tavaszi bezárásáig. A híressé vált bejárati elem leszerelését akkor az Apple-üzlet felújítása és bővítése indokolta. Az elmúlt évek alatt a városkép részévé váló kocka második hivatalos eltávolítása volt ez, az első még nyolc évvel ezelőtt történt.

Érdekesség, hogy 2006-os nyitása óta 57 millió látogatója volt – több, mint a Szabadság-szobornak.

Az Ötödik sugárúton található bolt a megújulást követően kétszer akkora lett, mint elődje: alapterülete immáron 7100 négyzetméter. A tíz méter magas üvegkocka jóval magasabb mennyezetet is kapott, ezáltal sokkal több természetes fényt enged át, amely összesen hatvankét kis ablakon és tizennyolc üvegablakon át érkezik.

A föld alá süllyesztett üzlet rozsdamentes acél csigalépcsőn közelíthető meg, de természetesen liftet is lehet választani a lejutáshoz. Az északi és a déli oldalon is kapott egy-egy újonnan létesített bejáratot, hogy a zsúfoltabb napokon megkönnyítse a forgalmat.

Odabent az értékesítőállomások mellett különtermeket is találni, ahol fotózással és videózással kapcsolatos előadásokat tartanak, illetve a töltőkkel ellátott pihenőhelyeket zöld növényzettel dobták fel, hogy ne csak a technológia, hanem a természet is jelen legyen.

A kilencszáz alkalmazottat foglalkoztató üzlet a év minden napján éjjel-nappal nyitva tart.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Apple)

new york | apple | megújult | székház | üvegkocka

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram