Close
Ez a legtrendibb program most a Karib-tengeren

Ez a legtrendibb program most a Karib-tengeren

Érezted már úgy, hogy a jógaórád egyszerűen nem volt elég? Nos, itt a lehetőség, hogy a következő szintre emeld ezt a mozgásformát!

Víz alatti jógaórákat tart ugyanis a Saint Lucia-i Windjammer Landing Hotel a Karib-tengerben, nagyjából hat méter mélyen.

A foglalkozások célja a stressz leküzdése, a megfelelő légzés elősegítése, illetve azt is lényeges szempontként említik, hogy az új résztvevők jól érezzék magukat a szokatlan környezetben.

“A programot azért vezettük be, hogy az új búvároknak lehetővé tegyük, hogy a víz alatt is ellazuljanak, hiszen a búvárkodáshoz relaxációra és komfortérzetre van szükség. A cél alapvetően csak annyi, hogy jól érezzük magunkat a víz alatt” – magyarázza Abigail Brown, az Eastern Caribbean Diving oktatója. Nemcsak kezdő, hanem tapasztalt búvárokat is várnak, akiknek ez másfajta, tudatosabb módot jelenthet víz alatti relaxációra és a megfelelő légzéstechnikára.

Az oktatók a vízbe csobbanás után arra ösztönzik a résztvevőket, hogy bátran alkalmazzák a korábban a hajón tanult mélylégzési gyakorlatokat, és vegyenek fel néhány víz alatti jógapózt.

A gyakorlatok előnyei között említik a szívritmus lelassítását, a vérnyomás csökkentését, valamint a nyugalom érzésének előidézését.

A foglalkozás másik fontos célja, hogy a résztvevők legalább néhány percre kikapcsolják az agyukból az egész Covid-okozta szorongást, és mindazt, ami történik. “Lényegében ez egy bevezetés a jógába. Ha csak annyit mondanánk, hogy jógaórát tartunk, nem biztos, hogy eljönnének az emberek. De ha úgy hirdetjük, hogy jóga- és búvárkodás órát tartunk, a búvárok talán úgy lennének vele, hogy »oké, én már búvárkodom, hadd próbáljam ki«,  és így máris egy kiváló belépőt jelenthet a jógába” – zárta Abigail Brown.

Immáron jógaórákra is be lehet csekkolni a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolójába, a bámulatos és egyben hátborzongató üvegpadlós kilátóval rendelkező, tavaly márciusban megnyitott New York-i Edge-be.

(Fotók: EuroNews, fotók: Getty Images)

karib-tenger | víz alatti | búvárkodás | jóga

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram