Close
Nyáron ismét járnak majd éjszakai vonatok a magyarok két legkedveltebb külföldi városa között

Nyáron ismét járnak majd éjszakai vonatok a magyarok két legkedveltebb külföldi városa között

Az éjszakai vonatok június 16. és szeptember 31., között, heti három alkalommal közlekednek majd Prága és a horvát kikötőváros között.

A RegioJet vonatút tavaly már rendkívül népszerű volt a cseh és a szlovák turisták körében, így nem meglepő, hogy idén ismét elindítják a járatokat. Emellett Prágából Fiuméba is közlekedik egy éjszakai vonat, továbbá nyári buszjáratokat is indítanak Horvátország két másik városába, Spiltbe és Ogulinba. Ezeket június 16. és augusztus 31. között lehet majd igénybe venni.

A prágai vonat minden kedden, pénteken és vasárnap 16.45-kor,

míg a fiumei hétfőn, szerdán és szombaton 14.55-kor indul.

A vonat tizenöt kocsijában körülbelül hatszáz utast szállíthat, akiknek a hat férőhelyes fülkébe szóló jegyükért körülbelül ötven eurót, nagyjából 18700 forintot kell fizetniük, míg a tágasabb fülkéket magasabb áron vásárolhatják meg.

A HRTurizam adatai szerint tavaly a Prága és Rijeka között közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága meghaladta a kilencven százalékot, ami azt jelenti, hogy

mindkét irányban több mint hatvanezer utast szállítottak.

Ahogyan arról a Roadster is több alkalommal beszámolt, az éjszakai vonatok száma Európa-szerte nőtt a világjárványt követő időszakban, az országok így kívánják ugyanis a környezetbarátabb közlekedési módok használatára ösztönözni a lakosságot.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

éjszakai vonat | vonatút | Rijeka | utazás | csehország

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Székesfehérváron megelégelték a tarthatatlanul magas inflációt: vasárnaptól sztrájkba kezdenek az Arconic-Köfém Kft.-nél

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram