Talán már az idén elutazhatunk közvetlen vonattal Szlovákiából az Északi-tenger partjára

Szinten folyamatosan érkeznek az új vonatokról és útvonalakról szóló bejelentések, ez pedig a legújabb a sorban.

A cseh Leo Express egy olyan új járat bevezetését tervezi, amely a kontinens igencsak tekintélyes szakaszát szeli át: Szlovákiától egészen a belgiumi tengerpartig lehet vele utazni, mintegy ötven megállón át.

A terveket nemrég nyújtották be a belga vasúti közlekedést szabályozó hatósághoz.

Az elképzelés szerint a Pozsony és Oostende kikötőváros között naponta közlekedő vonat tizenkilenc óra alatt tenné meg az utat.

Belgiumból reggel hat óra után indulna és megállna Brugge-ben, Brüsszelben, Lüttichben, majd Németországon belül többek között Kölnben, Hannoverben, Lipcsében és Drezdában. Ezután Csehországba érkezne, ahol többek között Prágában lehetne rá fel és róla leszállni, majd végül másnap hajnali egy és kettő között érne Pozsonyba.

Ugyanez a vasúttársaság egyébként nemrég vette át a Pozsony és Komárom közötti útvonalat is, ahol december 10-én indultak el a vonatok. Új flottájuknak köszönhetően közel napi száz járatot kínálnak majd.

Az Oostende-Pozsony javaslat jelenleg jóváhagyásra vár, és a belga infrastruktúrához való hozzáférési lehetőségektől függ. Ha minden jól megy, akkor ez az impozáns útvonal valamikor 2024 vége és 2025 eleje között nyílik meg.

Az Északi-tenger kissé talán radar alatti úti célnak számít, pedig itt találjuk Európa egyik legjobb tengerpartját, és ezt az alig ismert szigetet is, ahol Brigitte Bardot imádott bulizni.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Leo Express/Facebook)

vonatút | vonat | pozsony | Oostende | északi-tenger

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom