Close
Így járd be 14 nap alatt Olaszországot vonattal

Így járd be 14 nap alatt Olaszországot vonattal

Az olasz vasúthálózat keresztül-kasul átszövi Itáliát, ráadásul igazán kedvező árakon lehet utazni a belföldi járatokon. Íme egy tizennégynapos útiterv, amit követve fantasztikus vakációt hozhatunk össze.

Milánó – 2 nap

Milánónál tökéletesebb kiindulópontot el sem tudnánk képzelni egy olasz körutazáshoz. Lombardia fővárosát három repülőtér (Linate, Malpensa és Bergamo) szolgálja ki, de vasútállomása, a Milan Centrale is fogadja az Európából érkező nemzetközi járatokat. A városban járva mindenképpen érdemes megtekinteni

a Dómot, az Utolsó vacsorát, erősen ajánlott ellátogatni az operába és vacsorázni egyet a Navigli negyedben.

Velence – 2 nap

Milánóból Velencébe nagyjából két és félóra alatt elérhetünk, a jegyek pedig csupán húsz euróba kerülnek. Velence csodálatos városa mellett emlékeztessük magunkat arra is, hogy

felfedezzük Murano és Burano szigeteit.

Bologna – 2 nap

A következő megálló Emilia-Romagna legnagyobb városa, Bologna, amely Velencéből közvetlen járattal 2 óra 10 perc alatt és fejenként 13.15 euróért elérhető.

A városban járva kihagyhatatlan a Due Torri ikertornya, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik.

Firenze – 2 nap

Bolognából az út a toszkán fővárosba, Firenzébe vezet, amely minden igazi kulturális mennyország. Ráadásul Bolognából alig több, mint harminc perc alatt meg is érkezhetünk a városba, hogy aztán

bejárjuk a Santa Maria del Fiore-katedrálist, a Ponte Vecchio-t és felfedezzük az Uffizi Képtár kincseit.

Róma – 3 nap

Az olasz fővárosban érdemes hosszabb időt eltölteni, hiszen lépten-nyomon különleges, történelmi látnivalók várnak bennünket.

Természetesen kihagyhatatlan a Colosseum, de Rómában járva mindenképpen dobjunk egy pénzérmét a Trevi-kútba és merüljünk el a Sixtus-kápolna csodálatos alkotásaiban!

A sörkedvelők is megtalálják a számításaikat, ebben a cikkünkben egy frissen megnyitott pop-up bárt ajánlunk, ahol a leghíresebb olasz sörmárka italait kóstolhatjuk meg.

Firenzéből Rómába vonaton alig több, mint kilencven perces az út, a jegyek pedig nagyjából huszonnyolc euróba kerülnek.

Nápoly – 1 nap

Rómából folytassuk az utunkat délre, Nápolyba, ahol varázslatos kikötők, csodálatos erőd és látványos kirándulóhelyek, így

Pompeji, Herculaneum és a Vezúv is vár.

A vonatút Rómából Nápolyba is csupán két óra, a jegyárak pedig 15 euró körül mozognak. Ebben a cikkünkben pedig mutatunk további nyolc okot, amiért mindenképpen érdemes megpihenni egy kicsit ebben a varázslatos olasz városban, mielőtt folytatnánk tovább az utunkat.

Bari – 2 nap

Bariba ezúttal vonat helyett busszal tudunk eljutni egy háromórás, tíz eurós út során.

Megérkezve azonban magunkba szippanthatjuk a környék lenyűgöző történelmét, ellátogathatunk Alberobelloba és Polignano-A-Mare városaiba, miközben fantasztikus ételeket kóstolhatunk.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

milánó | Firenze | nápoly | velence | bologna

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom