Hogyan vált Weiler Péter „a” Weiler Péterré? Mit keresett Amerikában, miért nem volt pénze elmenni fodrászhoz? Hogyhogy nem vették fel a McDonald’sba? Miért irigyek egymásra a magyar művészek? Az egyik legizgalmasabb magyar képzőművész válaszol.

A Full Random vendége Weiler Péter, képzőművész, akit drMáriás – egy másik magyar képzőművész egy újabb, ezúttal amerikai képzőművész, Andy Warhol legjobb magyar tanítványának nevezett. Péterhez tehát közel áll a pop art, de amiért sokan kedvelik, az főként a humora, ami egyszerre ironikus és intelligens. Ő adta el az első magyar NFT-t, és az ő NFT-alkotása került először magyar magazin címlapjára, ezzel a teljesítménnyel pedig biztosan bekerül a magyar művészet történelemkönyvébe. Ennek ellenére ez nem az a beszélgetés, amiben a művészetét elemezzük, inkább azt akartuk megtudni, hogyan vált "a" Weiler Péterré, mit keresett Amerikában, miért nem volt pénze elmenni fodrászhoz, miért nem vették fel a McDonald'sba, és hogy miért irigyek egymásra a magyar művészek?

Nem mellékesen május 12-én nyílik Weiler Péter Kár lett volna disszidálni című kiállítása a Kincsem Palotában, így nemsokára élőben is meg lehet ismerkedni Péterrel és a munkáival.

A podcast partnere a Rode mikrofon.

roadster magazin | képzőművészet | andy warhol | weiler péter | bitcoin bánya

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom