Close
Több milliárd forintot fizettek a világ legdrágább whisky-jéért

Több milliárd forintot fizettek a világ legdrágább whisky-jéért

Az Ardbeg 1975-ös italkülönlegességéért 19 millió dollárt fizettek, ez nyolcszorosa a valaha volt legnagyobb aukciós rekordnak.

Bár a világgazdaság egy része komoly nehézségekkel küzd, a whisky-piacot láthatóan nem rendítette meg az elszálló infláció. A skót alkoholgyártó, az Ardbeg ugyanis megdöntött minden eddigi hordórekordot azzal, hogy körülbelül

7,8 milliárd forintért eladott egyet a Cask No. 3 néven ismert whisky-jéből.

Úgy tudni, magáneladásról van szó, a vevő egy névtelenségbe burkolózó gyűjtő volt. Annak ellenére, hogy nem ismert a vásárló kiléte, egy bizonyos:

ez volt a valaha volt legnagyobb összeg, amit aukción egy hordó single malt-ért fizettek.

A több mint negyvenhat éves hordó négyszáznegyven palacknyi whisky-t tartalmaz az Ardbeg Scotch-ból, a világ egyik legkeresettebb italából, melynek

aromáiban diós, gyógynövényes, füstös jegyek jelennek meg, de az eszpresszó és a fodormenta is fellelhető benne.

A tervek szerint a hordó a szeszfőzdénél marad és a következő öt évben nyolcvannyolc palackot készítenek belőle, hogy létrejöhessen a ritka Ardbegekből egy 46, 47, 48, 49 és 50 éves sorozat.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Ardbeg)

aukció | single malt | alkohol | rekord | whisky

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram