Close
Így néz ki egy whiskys üveg, ha az Aston Martin tervezi

Így néz ki egy whiskys üveg, ha az Aston Martin tervezi

A Bowmore legújabb, több mint ötven éves single maltjának futurisztikus üvegét az ikonikus luxusautógyártó tervezte.

Az Islay szeszfőzde és az Aston Martin hosszú ideje együttműködik limitált szériás whiskyk piacra dobásakor. Most ismét kollaboráltak, az eredmény pedig egy olyan fantasztikus whiskys üveg lett, melyet a brit luxusautó-gyártó dizájnesztétikája ihletett.

Az ötvenkét éves single malt palackja leginkább egy űrhajóra hasonlít, semmint egy dekanterre, a cél pedig az volt, hogy vonalvezetésében egyesítsék a természet és az ember alkotta kontúrokat és formákat, miközben

a súlytalanság érzésének megteremtésén túl arra is törekednek, hogy egyszerre jelenítsék meg az örökséget és az innovációt.

A palack beltartalma sem mindennapi. Az üvegbe ötvenkét éves whisky került, amelyet cherry és amerikai tölgy ex-bourbon hordókban érleltek.

Illatában először a krémes vanília és a gyümölcsízek jelennek meg, majd jön a citrus, a dohány és a tőzeg aromája.

A dektanter ultralimitált darabszámban készült, hiszen csupán százat gyártottak belőle. A tervek szerint százhuszonötezer dollárért, azaz nagyjából 47,5 millió forintért lesz megvásárolható várhatóan a gyűjtők számára.

(Forrás: RobbReport, fotók: Bowmore)

aston martin | bowmore | whisky

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram