Close
Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage

Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage

A hasonló kategóriájú sportautók általában hat- vagy nyolchengeresek, de ezt az Aston Martint egy erőteljes V12-es motor hajtja, ezzel igazi ritkaságnak számít.

A Vantage korábban a nagyobb teljesítményű változatokat jelölte az Aston Martin kínálatában, de 2005-ben éppen az újonnan fejlesztett belépőmodelljük kapta ezt a nevet. A többek közt a Porsche 911-es ellenfelének szánt sportautót eredetileg 4,3 literes V8-as motorral mutatták be, de egy prototípus kedvéért megkapta a nagyobb DBS-ből származó tizenkét hengeres erőforrást, és az Aston Martinnál úgy döntöttek, hogy gyártásba is küldik.

A V12 Vantage S hosszú motorházfedele alatt tehát jóval több henger dolgozik, mint a kategóriában megszokott, és a teljesítménye is figyelemreméltó,

a 6 literes erőforrás ugyanis 577 lóerőre képes.

Az Aston Martinnál nem tartották elég sportosnak a nyolcfokozatú automata sebességváltót, ezért egy jóval nyersebb, hétfokozatú robotváltót kapott az S változat, ami ezzel 3,9 másodperc alatt gyorsul százra és 330 km/h-val száguldhat.

A képeken látható példány 2014-ből származik, és még nem sokat használták, csak 35 ezer kilométert tettek meg vele. A nagyobb Vanquish-ből származó középkonzoljával, a teljesítményéhez illő karbonkerámia fékrendszerével és a startgombként szolgáló üvegborítású kulcsával a V12 Vantage S önmagában különleges lenne, de még inkább az lesz a Viridian Green metálfényezéstől,

a színe az egyedi igényeket teljesítő Q részleget dicséri.

A kivételes állapotban lévő Aston Martint a párizsi L’Art de L’Automobile kereskedése kínálja 139 900 euróért, ami egy kicsivel több mint 50 millió forintnak felel meg.

A patinás márka újautó-kínálata ma éppen erről az összegről indul

a Vantage új generációjával, csakhogy abban nem tizenkét hengeres motor dolgozik…

12 hengeres ikonok

Az Aston Martin azonban nem maradt tizenkét hengeres modell nélkül, a mai napig ezzel szerelik a DB11-est és a DBS Superleggerát is, ami a legújabb James Bond-filmben is feltűnik. Még az olyan különlegességek is megkapják a méretes erőforrást, mint a tető és szélvédő nélküli V12 Speedster, ugyanakkor a Valhalla már hibrid hajtással érkezik.

aston martin vantage | aston martin v12 vantage | aston martin

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram