Close
Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage

Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage

A hasonló kategóriájú sportautók általában hat- vagy nyolchengeresek, de ezt az Aston Martint egy erőteljes V12-es motor hajtja, ezzel igazi ritkaságnak számít.

A Vantage korábban a nagyobb teljesítményű változatokat jelölte az Aston Martin kínálatában, de 2005-ben éppen az újonnan fejlesztett belépőmodelljük kapta ezt a nevet. A többek közt a Porsche 911-es ellenfelének szánt sportautót eredetileg 4,3 literes V8-as motorral mutatták be, de egy prototípus kedvéért megkapta a nagyobb DBS-ből származó tizenkét hengeres erőforrást, és az Aston Martinnál úgy döntöttek, hogy gyártásba is küldik.

A V12 Vantage S hosszú motorházfedele alatt tehát jóval több henger dolgozik, mint a kategóriában megszokott, és a teljesítménye is figyelemreméltó,

a 6 literes erőforrás ugyanis 577 lóerőre képes.

Az Aston Martinnál nem tartották elég sportosnak a nyolcfokozatú automata sebességváltót, ezért egy jóval nyersebb, hétfokozatú robotváltót kapott az S változat, ami ezzel 3,9 másodperc alatt gyorsul százra és 330 km/h-val száguldhat.

A képeken látható példány 2014-ből származik, és még nem sokat használták, csak 35 ezer kilométert tettek meg vele. A nagyobb Vanquish-ből származó középkonzoljával, a teljesítményéhez illő karbonkerámia fékrendszerével és a startgombként szolgáló üvegborítású kulcsával a V12 Vantage S önmagában különleges lenne, de még inkább az lesz a Viridian Green metálfényezéstől,

a színe az egyedi igényeket teljesítő Q részleget dicséri.

A kivételes állapotban lévő Aston Martint a párizsi L’Art de L’Automobile kereskedése kínálja 139 900 euróért, ami egy kicsivel több mint 50 millió forintnak felel meg.

A patinás márka újautó-kínálata ma éppen erről az összegről indul

a Vantage új generációjával, csakhogy abban nem tizenkét hengeres motor dolgozik…

12 hengeres ikonok

Az Aston Martin azonban nem maradt tizenkét hengeres modell nélkül, a mai napig ezzel szerelik a DB11-est és a DBS Superleggerát is, ami a legújabb James Bond-filmben is feltűnik. Még az olyan különlegességek is megkapják a méretes erőforrást, mint a tető és szélvédő nélküli V12 Speedster, ugyanakkor a Valhalla már hibrid hajtással érkezik.

FOLYTASD EZZEL
Új szintre emeli a vendéglátást a Rolls-Royce szekrénykéje
Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom