Close
Most két percben megcsodálhatod James Bond majdnem mindegyik Aston Martinját

Most két percben megcsodálhatod James Bond majdnem mindegyik Aston Martinját

A 007-es ötvenhét éven át vezette a márka lenyűgöző modelljeit.

James Bond és az Aston Martin elég régóta ismerik egymást, a brit brand pedig gondoskodik arról, hogy ezt egy másodpercig se felejtsük el.

A franchise huszonötödik filmjeként érkező Nincs idő meghalni (No Time To Die) megjelenése előtt az autógyártó készített egy videót Licence to Thrill címmel, amiben bemutatja a kultikus sorozatban felbukkanó autóit. A kisfilmben természetesen kiemelt szerepet kap az ikonikus DB5 is.

Az Aston Martin egyik klasszikusa az 1964-es Goldfinger-ben volt először látható a vásznon a világhírű MI6-ügynök mellett. Bár Ian Fleming azonos című könyvében a 007-es valójában egy DB Mark III-at vezet, a filmes adaptációban már egy DB5-ösben pózol.

Az akkoriban Sean Connery által alakított, rendkívül elegáns Bond, és az ugyancsak előkelő Grand Tourer párosítása égben köttetett frigynek számított. A járgány az ezt követő Tűzgolyó-ban (Thunderball) is feltűnt, hogy aztán mind a titkos ügynök, mind pedig a négykerekű popkulturális ikonná nője ki magát. A DB5 kapcsolata a franchise-zal ekkor korántsem ért véget, további hat Bond-filmben szerepelt még.

Lehet, hogy a DB5 számít a leghíresebb Bond-autónak, de messze nem ez az egyetlen Aston Martin, ami megmutatkozik a sorozatban. A kétperces videóban egy egész sor modellt láthatunk, köztük az eredeti DBS-t, amely az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában (On Her Majesty’s Secret Service) című epizódban száguldott, a V8-as Vantage-t az 1987-es Halálos rémület-ben (The Living Daylights)-ből, és a V12-es Vanquisht, amely a 2002-es Halj meg máskor (Die Another Day) című filmben kormányozta magára a figyelmet.

A Bond és az Aston Martin közötti tartós kapcsolat csak tovább erősödött, mióta Daniel Craig 2006-ban átvette a főszerepet. A mindig stílusosan öltözött kém a híres DB5-ös mellett  egy DBS V12-est vezetett a Casino Royale-ban és az azt követő A Quantum csendjé-ben (Quantum of Solace), valamint egy DB10-est a Spectre – A Fantom visszatér-ben (Spectre). 

Az éles szemű megfigyelők kiszúrhatták, hogy Bond két Aston Martinja a DBS Superleggera és a Valhalla szuperautó hiányzik az összeállításból.

Szerencsére a márka képviselői megerősítették, hogy mindkét járgány megjelenik majd a legújabb filmben, és ami még jobb, hogy már nem is kell olyan sokat várni, hogy láthassuk őket.

A Nincs idő meghalni október 8-án érkezik az amerikai mozikba, és legalább négy különböző Aston Martint figyelhetünk meg majd benne.

Van egy utazási csomag, ami csupa 007-es élményt kínál: az ötcsillagos szálloda mellett magánrepülő, hajózás, paintballharc és helikopteres kimenekítés is vár a hétköznapi James Bondokra az ikonikus filmsorozat 25. részének bemutatója után.

(Forrás: Robb Report, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
60 évvel ezelőtti fotót készített el újra a Porsche
Az üzleti autók közé érkezik a legújabb elektromos Mercedes
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom