Close
A legelegánsabb szupersportautó lett az Aston Martin Valhalla

A legelegánsabb szupersportautó lett az Aston Martin Valhalla

Kényelmes és gyors sportautókat szoktunk meg az Aston Martintól, de most valami egészen mással álltak elő. A Valhalla a márka új plug-in hibrid szuperautója, aminek a dizájnja és a teljesítménye is lenyűgöző.

Az Aston Martin nevéről egy olyan stílusos sportautó jut eszünkbe, amivel szívesen nekivágnánk egy Európát átszelő utazásnak. A márka nemrég vezette be a szabadidő-terepjáróját, a DBX-et, majd beszállt a Formula–1-be, és máris itt a következő nagy dobásuk: a prototípusként már két éve bemutatott Valhalla sorozatgyártásba kerülő változata.

Az új Valhalla az autózás csúcsára érkezik,

az ezer lóerős szuperautók közé, ahol mindent a nagy teljesítmény érdekében alakítottak ki. A jellegzetes hűtőmaszkjáról azonnal Aston Martinnak felismerhető modell azonban a márkához méltó elegáns és kényelmes belső teret kapott, hogy ne csak egy versenypályán használható kiélezett pályagép legyen.

A felszereltsége ennek megfelelően mindent tartalmaz, amit egy modern autótól elvárunk, a távolságtartó tempomattól és holttérfigyelő rendszertől a 360 fokos felülnézeti képet adó kamerán és adaptív mátrixfényszórókon át az okostelefon-tükrözésre is képes infotainment rendszerig.

A legizgalmasabb mégis a plug-in hibrid technikája.

A szénszálas anyagok felhasználásával készült Valhalla egy olyan középmotoros sportautó, aminek

már a 4 literes biturbó V8-as benzinmotorja is 750 lóerős,

a nyolcfokozatú automata sebességváltóval a hátsó kerekeket hajtja. A mindössze 1,5 tonnás szuperautó egy 204 lóerős elektromotort is kapott, ezzel pedig 950 lóerőre növekszik a teljesítménye.

A Valhalla a leggyorsabb szuperautók közé sorolható, 2,5 másodperc alatt gyorsul százra és legfeljebb 330 km/h-val száguldhat, de ha ahhoz tartja kedvünk, akkor konnektorról feltöltve

akár tisztán elektromosan is vezethetjük, legfeljebb 15 kilométeren át,

ezért a városközpontokban vagy parkolóházakban sem fognak rossz szemmel nézni rá.

Az Aston Martin többi modelljéhez hasonlóan a Valhalla is szerepet kap a legújabb James Bond-filmben. A legendás DB5, a klasszikus V8 Vantage és az új DBS Superleggera mellett a középmotoros hibrid szuperautó is látható lesz a Nincs idő meghalni című filmben, de hogy milyen szerepet bíznak rá, az a várhatóan idén októberi premieren derül csak ki.

Múlt és jövő

Az Aston Martin zseniálisan találja meg az egyensúlyt a múlt és jövő között, például az ötvenes évekbeli versenyautót idéző, szélvédő nélküli V12 Speedsterrel, vagy a James Bond autója által ihletett DBS Superleggerával. A márka időnként szó szerint is gyártásba adja a klasszikus modelleket, például 19 darabot készítenek a DB4 Zagatóból.

szuperautó | plug-in hibrid | hibrid autó | aston martin | szupersportautó

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram