Close
Így varázsolhatod a whiskyt frissítő nyári itallá

Így varázsolhatod a whiskyt frissítő nyári itallá

A Whisky Smash koktél esetében a menta és citromlé mellett a citromhéj is kerül a shakerbe, így aztán valóban olyan ízek szabadulnak fel, amelyek visszavonhatatlanul nyáriassá alakítják a testes alkoholt.

Az első, kezdetleges Whisky Smasht az 1830-as években készítették whiskyvel, cukorral és mentával. Lényegében véve egy Mint Julep volt zúzott jég nélkül. Ezt azonban sokan túlságosan édesnek találják, éppen ezért egy kevés citrom hozzáadásával változtatták meg a koktél jellegét. Így jött létre a Whisky Sour. Ha azonban a citrom héját is hozzáadjuk, még frissítőbbé varázsolhatjuk, hiszen csodálatos illóolajok szabadulnak fel. Ezzel az egyetlen hozzávalóval máris megkapjuk azt a 2008-as Whisky Smash receptet, ami garantáltan bearanyozza a nyárestéket.

A koktél elkészítéséhez érdemes olyan whiskyt választani, ami édeskésebb ízvilágú. A citromhéj hozzáadása azért fontos, mert a benne található illóolajok nyomásra, zúzásra felszabadulnak, így még intenzívebb frissítő hatást érhetünk el. Nem szükséges azonban a shakerbe dobva összetörni a citromhéjat, hiszen a jéggel való rázás során pont annyira zúzódik szét, amennyire szükséges: az aromák felszabadulnak, de a citromhéj nem pépesedik.

Hozzávalók:

  • 60 ml bourbon whisky
  • 20 ml citromlé
  • 20 ml cukorszirup
  • 6-8 mentalevél
  • 1 citrom héja

Minden hozzávalót egy shakerbe teszünk, beleértve a mentát és a citromhéjat is. Hozzáadjuk a jeget, és 6-10 másodpercig erőteljesen összerázzuk. Átszűrjük az italt, pohárba öntjük és további mentalevelekkel díszítjük.

A gin-tonik tipikus nyári ital, azonban ha tovább gondoljuk, egészen különleges ízkombinációkat kaphatunk, amelyek tényleg frissítően hatnak a kánikulában.

recept | whisky | whisky smash | nyár | koktél

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram