Close
A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet

A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet

Vannak aggályaik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyelőre – több ok miatt – nem támogatja azt, hogy a vakcinaútlevelek meglétét az utazás feltételévé tegyék.

Reuters szerint a szervezetnek egyrészt amiatt vannak aggályai, hogy az oltások sem akadályozzák meg százszázalékos biztonsággal a fertőzés átadását, másrészt pedig azért tartanák helytelennek a lépést, mert ezzel diszkriminálnák azokat, akiket nem oltottak be. Ezt mellesleg elég sok brit is így gondolja.

“Mi a WHO-nál egyelőre nem szeretnénk azt látni, hogy a vakcinaútlevél a be- vagy kiutazás feltételévé váljon”

– mondta a szervezet szóvivője, Margaret Harris.

Az oltási igazolványt még két hete inditványozta Brüsszel uniós szinten, mellyel előjogaik lehetnének a beoltottaknak; a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig szintén támogatja, hogy a beoltottak járhassanak éttermekbe és szállodákba.

(Forrás: Index)

vakcina | eu | járvány | WHO | vakcinaútlevél

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom