Close
A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet

A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet

Vannak aggályaik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyelőre – több ok miatt – nem támogatja azt, hogy a vakcinaútlevelek meglétét az utazás feltételévé tegyék.

Reuters szerint a szervezetnek egyrészt amiatt vannak aggályai, hogy az oltások sem akadályozzák meg százszázalékos biztonsággal a fertőzés átadását, másrészt pedig azért tartanák helytelennek a lépést, mert ezzel diszkriminálnák azokat, akiket nem oltottak be. Ezt mellesleg elég sok brit is így gondolja.

“Mi a WHO-nál egyelőre nem szeretnénk azt látni, hogy a vakcinaútlevél a be- vagy kiutazás feltételévé váljon”

– mondta a szervezet szóvivője, Margaret Harris.

Az oltási igazolványt még két hete inditványozta Brüsszel uniós szinten, mellyel előjogaik lehetnének a beoltottaknak; a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig szintén támogatja, hogy a beoltottak járhassanak éttermekbe és szállodákba.

(Forrás: Index)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom