Close
A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet

A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet

Vannak aggályaik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyelőre – több ok miatt – nem támogatja azt, hogy a vakcinaútlevelek meglétét az utazás feltételévé tegyék.

Reuters szerint a szervezetnek egyrészt amiatt vannak aggályai, hogy az oltások sem akadályozzák meg százszázalékos biztonsággal a fertőzés átadását, másrészt pedig azért tartanák helytelennek a lépést, mert ezzel diszkriminálnák azokat, akiket nem oltottak be. Ezt mellesleg elég sok brit is így gondolja.

“Mi a WHO-nál egyelőre nem szeretnénk azt látni, hogy a vakcinaútlevél a be- vagy kiutazás feltételévé váljon”

– mondta a szervezet szóvivője, Margaret Harris.

Az oltási igazolványt még két hete inditványozta Brüsszel uniós szinten, mellyel előjogaik lehetnének a beoltottaknak; a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig szintén támogatja, hogy a beoltottak járhassanak éttermekbe és szállodákba.

(Forrás: Index)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom