Close
Elképesztő új úti céllal bővült a Wizz Air kínálata

Elképesztő új úti céllal bővült a Wizz Air kínálata

A Wizz Air a januári bejelentést követően elindította harmadik szaúd-arábiai járatát is Budapestről. Az új közel-keleti úticél, Dammám már elérhető átszállás nélkül, megfizethető áron. 

A légitársaság két szaúd-arábiai járat indításával kezdete el a 2023-as évet, amelyhez most egy újabb egzotikus helyszínt társítottak.

Ez idáig Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád, és az ország kapujaként ismert Dzsidda városa volt elérhető, mostantól azonban már Dammám is.

Dammam

A Perzsa-öböl partján elhelyezkedő káprázatos kikötőváros, Dammám, számtalan kulturális látványosságnak, múzeumnak és építészeti remekműnek ad otthont. Az olaj felfedezését követően mára már egy modern metropolisszá alakult át, amely a legkorszerűbb infrastruktúrával és élénk gazdasággal rendelkezik.

A Budapestet összekötő három szaúdi járat részét képezi a Wizz Air nagyszabású célkitűzésének, miszerint a légitársaság ebben az évben egymillió utast tervez repíteni az országba. A légitársaság ezzel támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, melynek szándéka

2030-ra megháromszorozni az országba irányuló utasforgalma.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere úgy fogalmazott, nagy öröm számukra, hogy a dammámi járat elindításával már három útvonalon is összeköti légitársaságuk Szaúd-Arábiát Budapesttel. A Magyarországról induló utasoknak ezáltal lehetőségük nyílik egy könnyebben elérhető, megfizethető utazási alternatívát választani a Szaúd-Arábiai Királyság kínálta csodás városok felfedezésére.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója szerint Szaúd-Arábia keleti tartományának fővárosaként

Dammám egyaránt magába foglalja az Arab-öböl nyugodt hangulatát, és az egyedi, nyüzsgő infrastruktúrát.

A Wizz Air ebbe a modern metropoliszba repülő járatai a Szaúd-Arábiával való szoros együttműködésük újabb gyümölcsei. Hozzátette: az útvonalak sikerességéről nincs okuk kételkedni, hiszen az ország egyre népszerűbb turisztikai szempontból.

(Fotók: Getty)

szaud-arábia | Dammám | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram