Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága jeles évfordulót ünnepel, ugyanis a vállalat két évtizeddel ezelőtt ezen a napon indította el első járatát. Az ultradiszkont légitársaság az azóta eltelt húsz évét a folyamatos bővítés és megújulás jellemezte.

A Wizz Air a 2003-as alapításától kezdődően a légi közlekedés forradalmasításának élvonalában állt, világszerte több mint 400 millió utast repített el kívánt úti céljára, miközben jelentős mérföldköveket is képes volt felállítani az iparágban. Az út közel sem volt zökkenőmentes a légitársaság számára, de ezek a pillanatok mára a Wizz Air örökségének szerves részét képezik.

2004. május 19. egy különösen fontos nap volt a Wizz Air életében, ugyanis ekkor szállt fel a légitársaság első járata. A reggel 6 órai indulást majdnem lekéste a vezérigazgató: az üzemeltetési igazgatónak kellett felébresztenie, miután elaludt. 5 óra 51 percre azonban már megérkezett a fedélzetre, épp időben a felszálláshoz. Még aznap a CNN-en nyilatkozott Váradi József az új légitársaságról, ahol az alábbi mondat hangzott el a műsorvezető szájából: „A Wizz Air az 57. új légitársaság, amelyet az utóbbi időben indítottak el – kinek van erre szüksége? Jöjjön vissza egy év múlva, ha még mindig ezzel foglalkozik!”

„A többi azóta már történelem. A Wizz Air 400 millió utast repített az elmúlt húsz évben, én pedig még mindig itt vagyok”

– reagált a mondatra két évtized távlatából Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A dinamikus indulást követően a Wizz Air az országok közötti összeköttetés és a megfizethető utazás jelképévé vált. Az utazás demokratizálását szem előtt tartva a Wizz Air példátlan hozzáférést biztosított a legkülönbözőbb úti célokhoz, ezzel nagy szolgálatot tett a különböző országok gazdasági és kulturális életének.

Húsz év alatti figyelemre méltó teljesítménye során a Wizz Air 53 ország közel 200 célállomására repül. Négy légitársaságból álló hálózata elkötelezett a biztonság, a megbízhatóság és a kiváló üzemeltetés mellett. Fenntartható működési gyakorlata révén a felelősségteljes légi közlekedés mércéjét állította fel; innovatív kezdeményezéseivel és folyamatosan fiatalított flottájávál igyekszik minimalizálni ökológiai lábnyomát. Ennek köszönhetően évről évre nyeri el a vállalat a világ legfenntarthatóbb légitársaságának járó elismeréseket.

A Wizz Air a jövőre nézve is nagyszabású terveket dédelget: az évtized végére 500 repülőgépből álló flottát fog üzemeltetni, miközben továbbra is elkötelezett marad amellett, hogy formálja az iparágat, fejlessze szolgáltatásait és az utazási élményt a következő nemzedékeknek, és megfizethető jegyárainak köszönhetően a szabadságot és a világ felfedezésének lehetőségét kínálja utasainak.

„A legmélyebb hálámat szeretném kifejezni mindannyiuknak az elmúlt két évtizedben nyújtott folyamatos támogatásukért és fáradhatatlan elkötelezettségükért. Együtt megváltoztattuk a világot, és figyelemre méltó sikert értünk el. Köszönöm! A szemünk most már a következő 20 évre szegeződik.” – mondta Váradi József vezérigazgató.

légitársaság | váradi józsef | születésnap | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom