Öt év alatt kilenc és fél évet repültek ennek a légitársaságnak a kiképzőközpontjában

A Wizz Air öt évvel ezelőtt adta át képzési központját Budapesten. A Wizz Air Training Centre-t a legmodernebb technológiákkal szerelték fel, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár háromszáz pilótakadétot és évente ezerötszáz légiutas-kísérőt képezzenek. A kiképzőközpont népszerűségét bizonyítja, hogy a három szimulátoron a megnyitás óta eltelt öt év alatt összesen több mint nyolcvanháromezer órát, azaz nagyjából kilenc és fél évnyi repülést teljesítették a növendékek és a pilóták, akik rendszeres kötelező képzéseken vesznek részt.

A Wizz Air képzési központját a megnyitáskor egy rögzített repülőgép szimulátorral, valamint két, Airbus A320 pilótafülkét modellező CAE 7000XR Series mozgó szimulátorral szerelték fel, amelyeket 2022 januárjában egy harmadikkal egészítettek ki. A Wizz Air Training Centre-ben helyet kapott emellett a TFC ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a Flame Aviation új generációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképző központja is.

Az integrált képzési központban egymás mellett zajlik a pilóták és az utaskísérők képzése.

A létesítményben akár háromszáz pilótakadét is tanulhat egyszerre. A Közép- és Kelet-Európai régió kiemelkedő képzési központjában tantermi oktatás, repülés szimuláció, valamint kabin kiképzés is várja a Wizz Air nemzetközi hálózatából érkező kadétokat. A Wizz Air Training Centre-ben az alapkiképzésen felül rendszeresen ismétlő földi tréningen is részt vesznek a pilóták, valamint típusjogosítást is szerezhetnek. A Pilótaakadémia pedig ahhoz biztosít lehetőséget a szorgalmas fiatalok számára, hogy

megszerezzék a kereskedelmi pilótaengedélyt, és a Wizz Air pilótájaként dolgozzanak.

De nem csak pilóták képzésére fókuszál a Wizz Air: a 2018 óta folyamatosan fejlesztett kiképzőközpont lehetővé teszi a légitársaság számára, hogy – Magyarországon elsőként – légikísérő alapképzési tanúsítványt állítson ki növendékei számára. Ennek köszönhetően, az itt végzettek az Európai Unió valamennyi tagállamában elhelyezkedhetnek a szakmájukban.

2018 óta évente nagyjából ezerötszáz fő végzi el a hat héten keresztül tartó légiutas-kísérő képzést.

A résztvevők között az elmúlt időszakban megnövekedett a férfiak aránya is: jelenleg a tanulók körülbelül harmincöt százalékát teszik ki. A légitársaság Cabin Crew to Captain programjában pedig ambiciózus légikísérők válthatják valóra álmaikat pilótaként.

„A Wizz Air budapesti kiképzőközpontja befektetés a jövőbe, az emberekbe. Örülünk, hogy egy ilyen ultramodern létesítményben taníthatjuk az utánpótlást, és hogy a növendékeket már a Magyar Légügyi Hatóság nevében kibocsátott tanúsítvánnyal is elismerhetjük. A három teljes repülés-szimulátor állandó, magas kihasználtsággal üzemel nálunk, és nagyban hozzájárulnak toborzási terveink megvalósításához.” – mondta Zima Nikoletta, a Wizz Air Képzési központjának vezetője.

További információk a pilóta és légiutas-kísérő pozíciókra való jelentkezésről itt érhető el.

(Fotók: WizzAir)

pilóta | képzőközpont | wizzair | légiutaskísérő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom