Close
Ha mostanában Wizz Airrel utaznál, ezt mindenképp érdemes tudnod

Ha mostanában Wizz Airrel utaznál, ezt mindenképp érdemes tudnod

Ne ezen múljon, hogy megtagadják az utazásod!

A szigorodó nemzetközi adminisztrációs kötelezettségek miatt a korábban megszokottnál tovább tarthat az utasfelvétel a repülőtéren, közölte a Wizz Air az MTI-vel csütörtökön.

A légitársaság azt kéri az utasoktól, hogy legkésőbb az indulás előtt két órával érkezzenek meg a repülőtérre,

és abban az esetben is keressék fel a járatuknak megfelelő utasfelvételi pultot, ha az online utasfelvétel során érvénytelen beszállókártyát adott a rendszer.

Ebben az esetben légitársaság földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az utasnak van-e a célországnak megfelelő igazolása, engedélye, érvényes vírustesztje, illetve megfelelően elvégezte-e az online adatszolgáltatást.

Amennyiben az utas bemutatja a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a Wizz Air nyomtatott beszállókártyát állít ki.

Ellenkező esetben viszont kénytelenek megtagadni az utazást, mivel megfelelő papírok nélkül a célország nem fogadja az utast, sőt, meg is büntethetik a hatóságok az utast és a légitársaságot is.

Az egyes országokban érvényes beutazási feltételekről a légitársaság honlapján is lehet tájékozódni, de a fogadó ország konzuli weboldalát is érdemes áttekinteni. Javasolják továbbá az Európai Unióban július 1-jétől bevezetett digitális Covid-igazolványt is, amellyel tesztkötelezettség nélkül lehet utazni az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air járatain továbbra is kötelező maszkot viselni.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

igazolvány | repülő | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom