Close
Hamarosan ez a távoli ország uralja majd a globális utazási piacot

Hamarosan ez a távoli ország uralja majd a globális utazási piacot

Egy új tanulmány szerint a kínai városok a következő évtizedben komolyan átalakítják a globális utazási piacot.

Párizs a világ legnagyobb turisztikai célpontja, köszönhetően rendkívül gazdag kulturális életének, múzeumainak, gyönyörű parkjainak, kiváló éttermeinek. Kevés olyan város van, amely fele tudja venni vele a versenyt, egy friss tanulmány szerint azonban Peking le akarja taszítani a trónról a szerelmesek városát.

A World Travel and Tourism Council (WTTC) kutatói szerint a kínai főváros hamarosan a világ legnagyobb utazási és turisztikai célpontjává válhat.

Míg a járvány és az utazási korlátozások átmenetileg visszavetették az utazási kedvet, a WTTC szerint Peking ismét jó úton halad afelé, hogy uralja a globális utazási szektort. Az ágazat értéke Párizs esetében nagyjából 36 milliárd dollárra tehető, Peking esetében ez jelenleg 33 milliárd dollár, a szakértők szerint azonban hamarosan több mint a duplájára, 77 milliárd dollárra emelkedhet.

Nem Peking az egyetlen város, amely megelőzheti a közeljövőben Párizst.

A prognózisok szerint Sanghaj utazási szektorának értéke a következő tíz évben megduplázódik, és 60 milliárd dollárra emelkedik majd.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

sanghaj | párizs | peking | turizmus | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram