Hamarosan ez a távoli ország uralja majd a globális utazási piacot

Egy új tanulmány szerint a kínai városok a következő évtizedben komolyan átalakítják a globális utazási piacot.

Párizs a világ legnagyobb turisztikai célpontja, köszönhetően rendkívül gazdag kulturális életének, múzeumainak, gyönyörű parkjainak, kiváló éttermeinek. Kevés olyan város van, amely fele tudja venni vele a versenyt, egy friss tanulmány szerint azonban Peking le akarja taszítani a trónról a szerelmesek városát.

A World Travel and Tourism Council (WTTC) kutatói szerint a kínai főváros hamarosan a világ legnagyobb utazási és turisztikai célpontjává válhat.

Míg a járvány és az utazási korlátozások átmenetileg visszavetették az utazási kedvet, a WTTC szerint Peking ismét jó úton halad afelé, hogy uralja a globális utazási szektort. Az ágazat értéke Párizs esetében nagyjából 36 milliárd dollárra tehető, Peking esetében ez jelenleg 33 milliárd dollár, a szakértők szerint azonban hamarosan több mint a duplájára, 77 milliárd dollárra emelkedhet.

Nem Peking az egyetlen város, amely megelőzheti a közeljövőben Párizst.

A prognózisok szerint Sanghaj utazási szektorának értéke a következő tíz évben megduplázódik, és 60 milliárd dollárra emelkedik majd.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

kína | sanghaj | párizs | peking | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom