Close
Még a parkőröket is meglepte, mit csinált egy gejzírben egy látogató

Még a parkőröket is meglepte, mit csinált egy gejzírben egy látogató

Így lesz egy nemzeti parkba tett kirándulásból két év felfüggesztett.

Még 2020-ban ítélték el azt a férfit, aki 2018-ban a Yellowstone Nemzeti Parkban egy gejzírben csirkét főzött.

Igen, jól olvastad, csirkét főzött egy gejzírben.

A meg nem nevezett idahói férfi amúgy igazi lázadó volt, ez csak az egyike volt az általa elkövetett vétségeknek. Az ebéd elkészítése mellett a bűnlajstromán szerepelt, hogy mezítláb belelépett egy tóba, és nem tartotta tiszteletben a nyitvatartási rendet.

Egy parkőr lett figyelmes arra, hogy egy tízfős csoport tagjai fazekakkal közelítenek a Soson gejzír felé.

Amikor rajtuk ütöttek, a két csirke már a forró vízben főtt.

A kétéves eljárás végén a férfi két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, 200 ezer forintnyi bírságot fizetett, és örökre kitiltották a park területéről.

A Yellowstone területén egyébként mintegy tízezer kisebb-nagyobb gejzír működik, és mondanunk sem kell: egyikben sem szabad csirkét (vagy más élelmiszert) főzni.

yellowstone | gejzír | csirke

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram