Még a parkőröket is meglepte, mit csinált egy gejzírben egy látogató

Így lesz egy nemzeti parkba tett kirándulásból két év felfüggesztett.

Még 2020-ban ítélték el azt a férfit, aki 2018-ban a Yellowstone Nemzeti Parkban egy gejzírben csirkét főzött.

Igen, jól olvastad, csirkét főzött egy gejzírben.

A meg nem nevezett idahói férfi amúgy igazi lázadó volt, ez csak az egyike volt az általa elkövetett vétségeknek. Az ebéd elkészítése mellett a bűnlajstromán szerepelt, hogy mezítláb belelépett egy tóba, és nem tartotta tiszteletben a nyitvatartási rendet.

Egy parkőr lett figyelmes arra, hogy egy tízfős csoport tagjai fazekakkal közelítenek a Soson gejzír felé.

Amikor rajtuk ütöttek, a két csirke már a forró vízben főtt.

A kétéves eljárás végén a férfi két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, 200 ezer forintnyi bírságot fizetett, és örökre kitiltották a park területéről.

A Yellowstone területén egyébként mintegy tízezer kisebb-nagyobb gejzír működik, és mondanunk sem kell: egyikben sem szabad csirkét (vagy más élelmiszert) főzni.

yellowstone | gejzír | csirke

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom