Nagyon jó hírt kapnak végre a Zebegénybe látogatók

A múltheti vihar óta nagyon körülményes kerülőkkel lehet csak közlekedni a környéken. Egészen ma estig!

Persze nem teljesen állt helyre a rend a Dömösi szakasznál, de ma 19 órától félpályán végre megindulhat a forgalom a 12-es főút zebegényi szakaszán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A 12-es főutat Nagymaros és Zebegény között június 9-én, csütörtökön le kellett zárni, mivel a heves esőzések miatt a 18-as kilométernél az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát, a sárlavina miatt pedig a főút és a kerékpárút is járhatatlanná vált. A vonat augusztus közepéig nem fog közlekedni Nagymaros és Szob között.

Azt írták, hogy ezen a szakaszon szakembereik az elmúlt napokban - hétvégén is - folyamatosan végezték és végzik jelenleg is a takarítási munkákat.

A kimosott töltés és a főút menti területek helyreállításán a MÁV jelenleg is dolgozik, ezért a továbbiakban szükséges a félpályás korlátozás fenntartása.

Közölték, hogy a 12-es főúton a kihelyezett betonelemeknél a félpályás irányítást nagy hatótávolságú jelzőlámpa biztosítja, a szakaszon emellett 40 km/órás sebességkorlátozás is érvényben lesz, a jelzőlámpák fázisideje és a biztonságos "kiürítési idő" miatt a várakozási idő 7 perc is lehet, emiatt a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Zebegény lakott területén belül, a sárelöntés helyszínén csúszósúttest-veszélyt jelző és 30 km/órás sebességkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a tisztítási munkák teljes elvégzéséig.

(Forrás: MTI, fotók: Getty, MÁV)

lezárás | Dunakanyar | út | máv | nagymaros

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom