Győzd le a hőséget ezzel a frissítő zöld gazpachóval

A zöld gazpacho avokádót, újhagymát és tomatillót, azaz mexikói földicseresznyét tartalmaz, ami így egyrészről fantasztikusan krémes, másrészről pedig kissé füstös, diós ízvilágú lesz. Ha pedig egy kevés csilit is adunk hozzá, a végeredmény egészen fenomenális lesz.

Hozzávalók:
  • 2 kiló tomatillo meghámozva
  • 1 jalapeño
  • 1 serrano paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 lime leve
  • 1 érett avokádó, meghámozva és kimagozva
  • ½ csésze apróra vágott friss korianderlevél
  • ¼ csésze pirított szeletelt mandula
  • tengeri só
  • almaecet
  • friss mentalevél
Elkészítése:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsibe öntünk egy kevés olívaolajat, rádobáljuk a tomatillót és a paprikákat, majd 20-30 percig sütjük. A cél az, hogy a zöldségek héja kissé elszenesedjen, a húsuk pedig megpuhuljon.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk és négy-öt perc alatt serpenyőben, pici olajon megsütjük.
  3. Turmixgépbe tesszük az avokádót, ráfacsarjuk a lime levét, beledobjuk a hagymákat, a tomatillót, és két evőkanál olívaolajat. Elkezdjük összeturmixolni.
  4. Az erőspaprikákat kettévágjuk, eltávolítjuk a magjait, majd a pirított mandula, egy nagy csipet só és egy evőkanálnyi almaecet kíséretében szintén a turmixgépbe dobjuk. Homogén állagúra pürésítjük nagyjából három-négy perc alatt.
  5. Tálalás előtt hűtőben legalább egy-két órát pihentetjük. Tálaláskor egy kevés friss, tépett mentával díszítjük.

(Forrás: thrillist, fotók: Getty Images)

krémleves | hideg leves | leves | gazpacho | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom