Close
Medvék költöztek az egyik legjobb belvárosi étterembe

Medvék költöztek az egyik legjobb belvárosi étterembe

Szerencsére nem bántanak, sőt, csak segítenek és cserébe még elképesztően aranyosak is. 

A budapesti Zona éttermet plüssmackók lepték el, akik gyakorta ücsörögnek a látványteraszon, élvezik a kellemes késő nyári időt, és szívesen kóstolják az ínycsiklandó ételeket és a frissítő koktélokat. No de miért is?

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánták velük megoldani a szervezők: úgy érezték, hogy a mackók sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvenniük az asztalaiktól.

Az ötlet egy párizsi vendéglátóstól származik, és az étteremvezetők szerint náluk is nagyon megkedvelték a vendégek, sok mosolyt csalnak az ott étkező társaságok arcára.

A szeretnivaló plüssök annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt, többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk, és mindenképpen látni szerették volna őket, valamint sok külföldi már a mackókkal azonosítja magát a Zonát is.

A Zonáról

Már 2015-ben is az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelnek. Azon kevesek egyike voltak, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket a munkatársak, és senkit nem bocsátottak el. Emellett az újranyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapukat is, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít a séf, Kovács Levente.

A konyha vezetője a patinás Gundel-iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik: számára az elégedett vendégkör és a Zona-élmény átadása a legnagyobb elismerés.

Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha, valamint a hazai ízvilág jegyei. Ars poeticája szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Az étterem kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várják vendégeiket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban. Ha szívesen megkóstolnád, mit tudnak, valamint megnéznéd élőben is a legendás mackókat, akkor pedig szeretettel vár a Zona!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Zona) 

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom