Close
Medvék költöztek az egyik legjobb belvárosi étterembe

Medvék költöztek az egyik legjobb belvárosi étterembe

Szerencsére nem bántanak, sőt, csak segítenek és cserébe még elképesztően aranyosak is. 

A budapesti Zona éttermet plüssmackók lepték el, akik gyakorta ücsörögnek a látványteraszon, élvezik a kellemes késő nyári időt, és szívesen kóstolják az ínycsiklandó ételeket és a frissítő koktélokat. No de miért is?

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánták velük megoldani a szervezők: úgy érezték, hogy a mackók sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvenniük az asztalaiktól.

Az ötlet egy párizsi vendéglátóstól származik, és az étteremvezetők szerint náluk is nagyon megkedvelték a vendégek, sok mosolyt csalnak az ott étkező társaságok arcára.

A szeretnivaló plüssök annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt, többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk, és mindenképpen látni szerették volna őket, valamint sok külföldi már a mackókkal azonosítja magát a Zonát is.

A Zonáról

Már 2015-ben is az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelnek. Azon kevesek egyike voltak, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket a munkatársak, és senkit nem bocsátottak el. Emellett az újranyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapukat is, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít a séf, Kovács Levente.

A konyha vezetője a patinás Gundel-iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik: számára az elégedett vendégkör és a Zona-élmény átadása a legnagyobb elismerés.

Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha, valamint a hazai ízvilág jegyei. Ars poeticája szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Az étterem kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várják vendégeiket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban. Ha szívesen megkóstolnád, mit tudnak, valamint megnéznéd élőben is a legendás mackókat, akkor pedig szeretettel vár a Zona!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Zona) 

FOLYTASD EZZEL
Sosem gondolnánk, hogy mi a világ egyik legrégebbi étele
Szívmelengető hírek Horvátországból: részlegesen nyithatnak az éttermek!
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom