Szerencsére nem bántanak, sőt, csak segítenek és cserébe még elképesztően aranyosak is.
A budapesti Zona éttermet plüssmackók lepték el, akik gyakorta ücsörögnek a látványteraszon, élvezik a kellemes késő nyári időt, és szívesen kóstolják az ínycsiklandó ételeket és a frissítő koktélokat. No de miért is?
Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánták velük megoldani a szervezők: úgy érezték, hogy a mackók sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvenniük az asztalaiktól.
Az ötlet egy párizsi vendéglátóstól származik, és az étteremvezetők szerint náluk is nagyon megkedvelték a vendégek, sok mosolyt csalnak az ott étkező társaságok arcára.
A szeretnivaló plüssök annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt, többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk, és mindenképpen látni szerették volna őket, valamint sok külföldi már a mackókkal azonosítja magát a Zonát is.
A Zonáról
Már 2015-ben is az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelnek. Azon kevesek egyike voltak, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket a munkatársak, és senkit nem bocsátottak el. Emellett az újranyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapukat is, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít a séf, Kovács Levente.
A konyha vezetője a patinás Gundel-iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik: számára az elégedett vendégkör és a Zona-élmény átadása a legnagyobb elismerés.
Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha, valamint a hazai ízvilág jegyei. Ars poeticája szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.
Az étterem kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várják vendégeiket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban. Ha szívesen megkóstolnád, mit tudnak, valamint megnéznéd élőben is a legendás mackókat, akkor pedig szeretettel vár a Zona!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Zona)
zóna | belváros | séf | plüssmackó | plüss | étterem
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!