Medvék költöztek az egyik legjobb belvárosi étterembe

Szerencsére nem bántanak, sőt, csak segítenek és cserébe még elképesztően aranyosak is. 

A budapesti Zona éttermet plüssmackók lepték el, akik gyakorta ücsörögnek a látványteraszon, élvezik a kellemes késő nyári időt, és szívesen kóstolják az ínycsiklandó ételeket és a frissítő koktélokat. No de miért is?

Eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánták velük megoldani a szervezők: úgy érezték, hogy a mackók sokkal jobban mutatnak, mintha székeket kellene elvenniük az asztalaiktól.

Az ötlet egy párizsi vendéglátóstól származik, és az étteremvezetők szerint náluk is nagyon megkedvelték a vendégek, sok mosolyt csalnak az ott étkező társaságok arcára.

A szeretnivaló plüssök annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt, többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk, és mindenképpen látni szerették volna őket, valamint sok külföldi már a mackókkal azonosítja magát a Zonát is.

A Zonáról

Már 2015-ben is az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepelnek. Azon kevesek egyike voltak, ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket a munkatársak, és senkit nem bocsátottak el. Emellett az újranyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapukat is, amit a szezonalitáshoz alkalmazkodva hetente megújít a séf, Kovács Levente.

A konyha vezetője a patinás Gundel-iskola diákja volt, majd a legjobb magyar szakemberek csiszolták tudását. Saját bevallása szerint nem vágyik a sztárséf státuszra, nem a különböző szakmai díjjak és elismerések miatt dolgozik: számára az elégedett vendégkör és a Zona-élmény átadása a legnagyobb elismerés.

Munkájában egyszerre fellelhetőek a klasszikus és a modern konyha, valamint a hazai ízvilág jegyei. Ars poeticája szerint a gasztronómia bármely ágazatához állandó tanulás, illetve szakmai alázat és magasfokú felkészültség szükséges.

Az étterem kulturális küldetése a hazai vendéglátó hagyományok felélesztése, így minden este egyedi élő zenével várják vendégeiket, ahogy az a jóval korábbi évtizedekben, sőt a századelőn is megszokott volt a fővárosban. Ha szívesen megkóstolnád, mit tudnak, valamint megnéznéd élőben is a legendás mackókat, akkor pedig szeretettel vár a Zona!

Ez is érdekelhet:

Mámoros őszi borozgatásra invitálnak Hegymagas legjobb borászai

Szent György-hegy hajnalig, három részletben, csodás borokkal és ínycsiklandó falatokkal. Köszönjük, nekünk ennyi bőven elég a boldogsághoz.

(Fotók: Zona) 

séf | mackó | plüss | budapest | medve

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom