Close
Így kerülheted el, hogy könnyedén kiraboljanak a zsebtolvajok

Így kerülheted el, hogy könnyedén kiraboljanak a zsebtolvajok

Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a számukra idegen városban kóborló turisták gyakori célpontjai a zsebtolvajoknak. Van azonban néhány módszer, amit megfogadva kevésbé válhatnak könnyű prédává.

Az sem meglepő, hogy a zsebtolvajok gyakran zsúfolt helyeken, például tömegközlekedési csomópontokon és forgalmas turisztikai látványosságoknál tevékenykednek. Éppen ezért az egyik legfőbb tanács az, hogy próbáljunk meg ne turistának kinézni és „céltudatosan sétálni” a városban.

A zsebesek ugye könnyen kiszúrhatják a turistákat, ha azok zavarodottnak tűnnek, vagy ha térképet használnak a tájékozódáshoz. Érdemes tehát még a szállodából távozás előtt ellenőrizni a tervezett  útvonalat, nehogy eltévedjünk.

Ha a utóbbi mégis megtörténik, inkább álljunk meg vagy üljünk le egy kávézóban, és ott nézzünk utána a dolgoknak, minthogy kétségbeesettnek és tanácstalannak tűnjünk az utcán.

Ajánlott megválogatni a ruházatot is, például, ha egy olyan városban járunk, ahol mondjuk egy szép tavaszi napon számunkra szinte tökéletes az időjárás, ellenben a helyieknek még túl hideg, akkor vegyünk fel vastagabb kabátot, hiába lenne elég egy pulcsi, mert így azt sugalljuk, hogy mi is fázunk, tehát helyiek vagyunk.

További hasznos tanács még, hogy értéktárgyakat ne vigyünk magunkkal a városi cirkáláshoz és figyeljünk oda a szelfizésnél, és a zsúfolt attrakcióknál, mert egy óvatlan pillanatban a zsebünkbe nyúlhatnak.

Nemrég készült egy rangsor, ami azokat a helyeket mutatja meg, ahol a legnagyobb veszélynek vagyunk kitéve.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tippek | zsebtolvajok | utazás | megelőzés | tanácsok

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram