Kiderült, mely országokban kell leginkább tartani a zsebtolvajoktól

Nem mondunk újat azzal, hogy a turisták sajnos gyakran válnak zsebtolvajok célpontjává. Ennek elkerülése érdekében készült egy új rangsor, ami azokat a helyeket mutatja meg, ahol a legnagyobb veszélynek vannak, vagyunk kitéve. 

A zsebtolvajok azért veszik előszeretettel célba a turistákat, mert könnyen elkalandozik a figyelmük egy számukra idegen városban, vagy mert fontos dokumentumokat tartanak maguknál. A Quotezone.co.uk új elemzése szerint az alábbi országokban a legrosszabb a helyzet:

  • Olaszország
  • Franciaország
  • Hollandia
  • Németország
  • Görögország
  • Spanyolország
  • Portugália
  • Törökország
  • Írország
  • Lengyelország

Az elemzés főként azt vizsgálta, hogy a turisták hányszor említik meg a zsebtolvajokat az egyes helyek legnépszerűbb látnivalóiról szóló értékeléseikben.

Bár Barcelonát gyakran tartják a zsebtolvajok fővárosának, Spanyolország mégsem került be az első ötbe.

A kétes első helyet Olaszország foglalja el, mivel a népszerű turisztikai célpont több turisztikai látványossága is mágnesként vonzza a tolvajokat. A római Colosseumról, a Trevi-kútról és a Pantheonról szóló beszámolókban rengeteg turista említette, hogy ellopták a személyes tárgyaikat. A milánói Dóm és a firenzei Gallerie Degli Uffizi is zsebtolvajok kedvelt célpontja.

A lista második helyére Franciaország került, leginkább az Eiffel-toronynak „köszönhetően”. Hollandia Európa harmadik legrosszabb helye zsebtolvaj-szempontból, míg Németország a negyedik helyen végzett. Görögország az ötödik, majd Spanyolország és Portugália következik.

Greg Wilson, a Quotezone.co.uk alapítója és egyben vezérigazgatója elmondta: – A lopás bárhol megtörténhet, a turisztikai központok pedig kényelmes opciót jelentenek a turisták pénztárcájára áhítozó bűnözők számára, mert a látogatók inkább a látnivalók megtekintésével vannak elfoglalva.

– Az olyan ikonikus látványosságok, mint a párizsi Eiffel-torony és a római Trevi-kút különösen népszerűek, ugyanis a tolvajok a nagyobb tömegben észrevétlenebbül mozoghatnak.

– Mindig legyünk éberek, az értéktárgyakat, például a drága ékszereket, hagyjuk inkább a szállodában lévő széfben. Biztonságos, cipzárral zárható, keresztben hordható táskával vagy akár „pénzes övvel” utazzunk.

– Soha ne hagyjuk őrizetlenül  a személyes tárgyainkat, mert az utasbiztosító társaságok megkövetelik az utazóktól, hogy „ésszerű gondossággal” járjanak el, és elutasíthatják a kártérítési igényt, ha kiderül, hogy az ellopott  tárgyakat egyébként magukra hagyták – tanácsolta Greg WIlson.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

veszély | zsebtolvajok | lista | városok | országok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom