Close
Biztonságos most Párizsba utazni? Erre számíthatunk Franciaországban

Biztonságos most Párizsba utazni? Erre számíthatunk Franciaországban

Franciaország fővárosában és több nagyvárosában jelenleg is tüntetések és sztrájkok zajlanak a nyugdíjkorhatár emelése miatt. A szemétprobléma ugyan megszűnni látszik, miután a köztisztasági alkalmazottak újra munkába álltak, de a közlekedésben fennakadásokra kell számítani, és néhány műemlék is zárva tart.

A fennakadások tehát elsősorban nem a közbiztonságot, hanem az utazási élményeket érintik. A legutóbbi országos sztrájk március 28-án volt, amelynek keretében Eurostar- és TGV-járatokat kellett törölni, a párizsi Gare de Lyonon pedig késésekkel kellett számolni, miután a peronon tüntetők gyűltek össze.

A légiirányítók április 1-ére és 2-ára hirdettek sztrájkot, ami miatt országszerte járattörlésekre kell számítani.

Szombaton a toulouse-i és bordeaux-i repülőterekről induló járatoknak mintegy húsz százaléka nem közlekedik, vasárnap a Párizs-Orly repülőtéren a járatok huszonöt százalékát, Toulouse-ban, Bordeaux-ban és Nantes-ban pedig a járatok húsz százalékát törlik. Az utazóknak azt tanácsolják, hogy mielőtt elindulnak a repülőtérre, nézzék meg, hogy a járatuk menetrend szerint közlekedik-e.

Az utazási fennakadások mellett a látványosságok előre látható vagy váratlan zárvatartása is érintheti a vakációs terveket, ahogyan az Louvre esetében is történt és az Eiffel-toronyra is igaz.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor érnek véget a tüntetések. A következő sztrájkot hivatalosan április 6-ra tervezik, de a fennálló helyzet akár nyárig is kitarthat, ha nem sikerül megoldást találni a nyugdíjreformmal kapcsolatos kifogásokra.

Ha mindez nem riaszt el a párizsi utazástól, itt ahhoz adunk néhány tippet, hogy teljesen ingyen fedezd fel a várost, és ha ott jársz, ezt az öt programot semmiképp ne hagyd ki!

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

sztrájk | franciaország | párizs | utazás | tüntetés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram