A légiirányítók sztrájkja bénítja az európai repülőforgalmat

A francia légiirányítók is sztrájkolnak az új nyugdíjtörvény miatt, emiatt pedig a napokban több Németországból, Spanyolországból, Olaszországból, Nagy-Britanniából és Írországból érkező járatot kellett törölni.

A Ryanair kilencezer járatának mintegy negyede késett, további 230 járatot pedig töröltek a múlt hétvégén, ami közel 41 ezer utast érintett. A légitársaság szóvivője felszólította az Európai Bizottságot, hogy tegyen jogi lépéseket a francia kormánnyal és a szakszervezetekkel szemben, hogy megvédje az egységes európai uniós piacot.

Tavaly egyébként már az Eurocontrol is javasolta a Bizottságnak, hogy foglalkozzon a légiirányítók sztrájkjaival, és három fő ajánlást fogalmazott meg:

  • írjanak elő szolgáltatási minimumkövetelményeket, a belföldi járatok meghatározott csökkentésével
  • engedélyezzék az összes átrepülést késedelem nélkül
  • valamint értesítsék előre a légitársaságokat, hogy átütemezhessék a járatokat és figyelmeztethessék az utasokat

A héten Franciaország mellett Ausztriában és Németországban is töröltek járatokat a dolgozók sztrájkjai miatt, a hét elején az Austrian Airlinesnak több mint száz járata nem indult el.

Ma a British Airways is több járatát volt kénytelen törölni  még közvetlenül a Heathrow-n tervezett sztrájk előtt.

(Forrás: Schengen Visa Info, kép: Getty Images)

járattörlés | franciaország | sztrájk | légiirányítók

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom