Close
A légiirányítók sztrájkja bénítja az európai repülőforgalmat

A légiirányítók sztrájkja bénítja az európai repülőforgalmat

A francia légiirányítók is sztrájkolnak az új nyugdíjtörvény miatt, emiatt pedig a napokban több Németországból, Spanyolországból, Olaszországból, Nagy-Britanniából és Írországból érkező járatot kellett törölni.

A Ryanair kilencezer járatának mintegy negyede késett, további 230 járatot pedig töröltek a múlt hétvégén, ami közel 41 ezer utast érintett. A légitársaság szóvivője felszólította az Európai Bizottságot, hogy tegyen jogi lépéseket a francia kormánnyal és a szakszervezetekkel szemben, hogy megvédje az egységes európai uniós piacot.

Tavaly egyébként már az Eurocontrol is javasolta a Bizottságnak, hogy foglalkozzon a légiirányítók sztrájkjaival, és három fő ajánlást fogalmazott meg:

  • írjanak elő szolgáltatási minimumkövetelményeket, a belföldi járatok meghatározott csökkentésével
  • engedélyezzék az összes átrepülést késedelem nélkül
  • valamint értesítsék előre a légitársaságokat, hogy átütemezhessék a járatokat és figyelmeztethessék az utasokat

A héten Franciaország mellett Ausztriában és Németországban is töröltek járatokat a dolgozók sztrájkjai miatt, a hét elején az Austrian Airlinesnak több mint száz járata nem indult el.

Ma a British Airways is több járatát volt kénytelen törölni  még közvetlenül a Heathrow-n tervezett sztrájk előtt.

(Forrás: Schengen Visa Info, kép: Getty Images)

franciaország | járattörlés | sztrájk | légiirányítók

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram