Close
Kellemetlen meglepetéssel indult a hét a párizsi turistáknak

Kellemetlen meglepetéssel indult a hét a párizsi turistáknak

A franciaországi tüntetések elérték a főváros egyik legnépszerűbb látványosságát is.

Aki hétfőn a Louvre-ba indult, nem jutott be, mert tüntetők állták el az utat, miközben a múzeum dolgozói is csatlakoztak a nyugdíjreform miatti sztrájkhoz.

Sok turista adott hangot a csalódottságának, volt, aki Mexikóból érkezett a családjával, hogy megnézze a francia főváros kulturális kincseit.

 

A Louvre a honlapján és a közösségi médiában is elnézést kért a kellemetlenségekért, és közölte, hogy az intézmény aznap nem lesz nyitva, de arról semmit nem írt, hogy mikor fogadja újra a látogatókat.

Ezzel párhuzamosan a párizsi rendőrség kivonult a Pompidou központhoz, hogy megakadályozza az engedély nélküli gyülekezést.

A Louvre 2022-ben a világ leglátogatottabb múzeuma volt, és több mint 7,7 millió látogató lépte át a kapuit. De az eddigi látogatószám-csúcsot még 2018-ban érte el, amikor több mint tízmillióan keresték fel. A vezetőség szerint azonban ez már olyan zsúfoltságot okozott, ami elvett a látogatói élményből, ezért úgy döntöttek limitálják a látogatószámot.

A hétvégétől az Angliába utazóknak is sztrájkkal kell számolniuk.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

tüntetés | turisták | párizs | sztrájk | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram