Close
Készülj fel, ez vár rád, ha most Párizsba mész

Készülj fel, ez vár rád, ha most Párizsba mész

Az Eiffel-toronyra néző kilátást, a hangulatos macskaköves utcákat és a Szajna partját is szemétkupacok szegélyezik. 

Már több mint egy hete sztrájkolnak a szemétszállító munkások Párizsban és más városokban, tiltakozásul a törvény ellen, mellyel 62-ről 64 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt.

A sztrájkok többek között Le Havre, Nantes, Antibes és Rennes városát érintik, valamint Párizs mintegy felét a nagykövetségeknek és múzeumoknak otthont adó 16. kerülettől kezdve a város központján és a Latin negyeden át a város keleti részén található lakónegyedekig.

Szerdára Párizs utcáin mintegy 7600 tonna szemét halmozódott fel, a város mindhárom szemétégetőjének dolgozói szintén sztrájkolnak.

A hatalmas kupacokban álló szemét, melyek közül némelyik magasabb, mint az azt kikerülni próbáló gyalogosok, zsigeri szimbóluma a kormány tervével szembeni felháborodásnak.

A szemétszállító munkások szerint a szemét fizikai emlékeztetője is annak, hogy bizonyos szakmák nem valók az idős embereknek.

A törvényjavaslat csütörtökön kerül a szenátus és a nemzetgyűlés elé végső jóváhagyásra.

(Forrás: New York Times, képek: Getty Images)

szemétszállítás | sztrájk | párizs | szemét | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram