Pokoli élménynek nevezték többen is azt, amit pár napja az újranyitott vatikáni múzeumban átéltek

Február elsején újranyitott a Musei Vaticani, olasz lapok információi szerint viszont  mozdulni sem lehetett a múzeumban a tömeg miatt hétvégén.

Az idegenvezetők és a látogatók is azt kifogásolták, hogy a február 13-i, szombati napon olyan sokan fordultak meg a múzeumban, hogy a biztonságos távolság betartására esély sem volt – sőt, lényegében

mozdulni is alig bírtak egymástól az emberek.

A Raffaello-szobában volt a legsúlyosabb a helyzet, Vincenzo Spina idegenvezető szerint egy ideig próbálták az érdeklődőket megregulázni, de később mindez esélytelenné vált.

Szoborkiállítás a Braccio Nuovóban

Az idegenvezető szerint olyan volt a Raffaello-szoba, mint egy metrómegálló csúcsidőben, ahol az utasok egy része vissza akar fordulni, mások pedig azért kiabálnak, mert elrabolták őket. Több kommentelő egyenesen pokoli élménynek nevezte azt, amit pár napja az újranyitott múzeumban átélt. A múzeum TripAdvisor-oldalát is ellepték az olyan negatív kommentek, amelyek arra hívták fel a figyelmet, hogy a szervezőknek a továbbiakban mindent meg kell tenni azért, hogy szavatolják a koronavírussal kapcsolatos biztonsági szabályokat.

És ha már Olaszország:

Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Valentin-napon nem bírták tovább, és kinyitottak a narancssárga olasz régióban. Jöttek a bírságok.

(Forrás: HVG)

koronavírus | vatikán | múzeum | járvány | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom