13 596 egyenként elforgatott téglából épült ez a hihetetlen borászat

A bor nem tudjuk, hogy milyen, de az épület – az épület az önmagáért beszél.

A svájci ETH Zürich egyetem kutatói alkották meg egy görögországi borászat falait – de nem is akárhogy, hanem egy olyan technológiával, amit augmented bricklaying-nek (azaz kb. kibővített téglasorolásnak) neveztek el. Az Olümposz-hegy lábánál fekvő Pydnában épült Kitrvs borászati egység a helyi borászok számára áll rendelkezésre, hogy ott dolgozzák fel és tárolják majd a szőlőből származó zeuszi nektárokat. Az épületnek pedig egyedi mintát ad, hogy egész pontosan 13 596 téglát egyenként forgattak el a vibráló falak kialakításához. Ilyen lett.

Ez is érdekelhet:

Nem tudtuk, hogy egy ház lehet dögös, de ez az ausztrál villa meggyőzött róla

Olyan ez az otthon, mint mikor valaki tökéletesen eltalálja ruhában a sikk, az elegáns, a vagány és a sejtelmes ötvözetét.

(Via: Dezeen

olümposz-hegy | borászat | tégla | görögország | bor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom