Italszakértőket kérdezett meg a Food&Wine arról, mik lesznek a legújabb koktéltrendek és milyen újításokra számíthatunk a világ legjobb bárjaiban.
Egyszerűség mindenek felett
A vendégek a szakértők szerint elsősorban a három-négy összetevőből álló koktélokért rajonganak. Minél több ismeretlen hozzávalót tartalmaz ugyanis az ital, annál kevésbé valószínű, hogy megrendelik. A fogyasztók kifejezetten szeretik a gin, a citrusfélék és a fűszernövények kombinációjából, vagy valamilyen virágos összetevőből készült koktélokat.
A klasszikusok megújulnak
Az olyan klasszikus koktélok, mint a Margarita, a Negroni vagy a Martini, örök sláger, azonban az elmúlt időszakban egyre többen kóstolják azokat az italokat, amelyek valamilyen egyedi hozzávalót is tartalmaznak. A helyi méz vagy csili kifejezetten csábító lehet.
Alacsony alkoholtartalmú és mentes italok még jobbak lesznek
Az elmúlt években gyors sebességgel bővült az alkoholmentes italok piaca, ez pedig idén teret nyerhet a bárokban is. Izgalmas alkoholmentes italokkal, fűszeres chai vagy matcha receptekkel rukkolhatnak elő a bárok, melyek iránt akkor lesz igazán nagy a kereslet, ha valóban minőségi alapanyagokból készülnek.
Több gyümölcs és zöldség kerül a pohárba
Az egészségtudatos táplálkozás begyűrűzött a koktélok világába is, így 2022-ben egyre több gyümölcs és zöldségalapú itallal találkozhatunk majd. Ez a szemléletmód visszaköszön abban is, hogy egyre inkább száraz italokat választunk az édesek helyett. A legnépszerűbb az Apreol Spritz és a Negroni, de gyakorlatilag garancia lett egy koktél sikerére az alacsony cukortartalom.
Tequila, tequila, tequila
A tequila népszerűsége tovább nő, különösen felértékelődik a kiemelkedő minőség. Egyre többen érdeklődnek majd a tequila-kóstolók és az alkohol előállítása iránt.
De nemcsak a gyártás érdekes a fogyasztóknak, hanem a koktélok otthoni elkészítése is. Egyre több bár fog idén egyedi workshopokat hirdetni, ahol nem csak azt tudják az érdeklődők megtanulni, hogyan alakítsák ki az otthoni bárjukat, hanem a koktélok előállításának trükkjeit is elsajátíthatják majd.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
alkohol | italtrend | bár | ital | trend
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!