Close
Ezek lesznek 2022 legütősebb italtrendjei

Ezek lesznek 2022 legütősebb italtrendjei

Italszakértőket kérdezett meg a Food&Wine arról, mik lesznek a legújabb koktéltrendek és milyen újításokra számíthatunk a világ legjobb bárjaiban.

Egyszerűség mindenek felett

A vendégek a szakértők szerint elsősorban a három-négy összetevőből álló koktélokért rajonganak. Minél több ismeretlen hozzávalót tartalmaz ugyanis az ital, annál kevésbé valószínű, hogy megrendelik. A fogyasztók kifejezetten szeretik a gin, a citrusfélék és a fűszernövények kombinációjából, vagy valamilyen virágos összetevőből készült koktélokat.

A klasszikusok megújulnak

Az olyan klasszikus koktélok, mint a Margarita, a Negroni vagy a Martini, örök sláger, azonban az elmúlt időszakban egyre többen kóstolják azokat az italokat, amelyek valamilyen egyedi hozzávalót is tartalmaznak. A helyi méz vagy csili kifejezetten csábító lehet.

Alacsony alkoholtartalmú és mentes italok még jobbak lesznek

Az elmúlt években gyors sebességgel bővült az alkoholmentes italok piaca, ez pedig idén teret nyerhet a bárokban is. Izgalmas alkoholmentes italokkal, fűszeres chai vagy matcha receptekkel rukkolhatnak elő a bárok, melyek iránt akkor lesz igazán nagy a kereslet, ha valóban minőségi alapanyagokból készülnek.

Több gyümölcs és zöldség kerül a pohárba

Az egészségtudatos táplálkozás begyűrűzött a koktélok világába is, így 2022-ben egyre több gyümölcs és zöldségalapú itallal találkozhatunk majd. Ez a szemléletmód visszaköszön abban is, hogy egyre inkább száraz italokat választunk az édesek helyett. A legnépszerűbb az Apreol Spritz és a Negroni, de gyakorlatilag garancia lett egy koktél sikerére az alacsony cukortartalom.

Tequila, tequila, tequila

A tequila népszerűsége tovább nő, különösen felértékelődik a kiemelkedő minőség. Egyre többen érdeklődnek majd a tequila-kóstolók és az alkohol előállítása iránt.

De nemcsak a gyártás érdekes a fogyasztóknak, hanem a koktélok otthoni elkészítése is. Egyre több bár fog idén egyedi workshopokat hirdetni, ahol nem csak azt tudják az érdeklődők megtanulni, hogyan alakítsák ki az otthoni bárjukat, hanem a koktélok előállításának trükkjeit is elsajátíthatják majd.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A nyár helye lehet, de már most is magnetikusan vonzó az Umo
Hihetetlen összeget lehet keresni vezető séfként Angliában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom