Close
Ezek lesznek 2022 legütősebb italtrendjei

Ezek lesznek 2022 legütősebb italtrendjei

Italszakértőket kérdezett meg a Food&Wine arról, mik lesznek a legújabb koktéltrendek és milyen újításokra számíthatunk a világ legjobb bárjaiban.

Egyszerűség mindenek felett

A vendégek a szakértők szerint elsősorban a három-négy összetevőből álló koktélokért rajonganak. Minél több ismeretlen hozzávalót tartalmaz ugyanis az ital, annál kevésbé valószínű, hogy megrendelik. A fogyasztók kifejezetten szeretik a gin, a citrusfélék és a fűszernövények kombinációjából, vagy valamilyen virágos összetevőből készült koktélokat.

A klasszikusok megújulnak

Az olyan klasszikus koktélok, mint a Margarita, a Negroni vagy a Martini, örök sláger, azonban az elmúlt időszakban egyre többen kóstolják azokat az italokat, amelyek valamilyen egyedi hozzávalót is tartalmaznak. A helyi méz vagy csili kifejezetten csábító lehet.

Alacsony alkoholtartalmú és mentes italok még jobbak lesznek

Az elmúlt években gyors sebességgel bővült az alkoholmentes italok piaca, ez pedig idén teret nyerhet a bárokban is. Izgalmas alkoholmentes italokkal, fűszeres chai vagy matcha receptekkel rukkolhatnak elő a bárok, melyek iránt akkor lesz igazán nagy a kereslet, ha valóban minőségi alapanyagokból készülnek.

Több gyümölcs és zöldség kerül a pohárba

Az egészségtudatos táplálkozás begyűrűzött a koktélok világába is, így 2022-ben egyre több gyümölcs és zöldségalapú itallal találkozhatunk majd. Ez a szemléletmód visszaköszön abban is, hogy egyre inkább száraz italokat választunk az édesek helyett. A legnépszerűbb az Apreol Spritz és a Negroni, de gyakorlatilag garancia lett egy koktél sikerére az alacsony cukortartalom.

Tequila, tequila, tequila

A tequila népszerűsége tovább nő, különösen felértékelődik a kiemelkedő minőség. Egyre többen érdeklődnek majd a tequila-kóstolók és az alkohol előállítása iránt.

De nemcsak a gyártás érdekes a fogyasztóknak, hanem a koktélok otthoni elkészítése is. Egyre több bár fog idén egyedi workshopokat hirdetni, ahol nem csak azt tudják az érdeklődők megtanulni, hogyan alakítsák ki az otthoni bárjukat, hanem a koktélok előállításának trükkjeit is elsajátíthatják majd.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

trend | italtrend | bár | koktél | alkohol

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram