Close
3 tipp, amivel javíthatjuk az emésztésünket

3 tipp, amivel javíthatjuk az emésztésünket

Manapság szinte mindenki küzd időnként emésztési problémákkal, még ha nem is állandó jelleggel. Ebben nagy szerepe van a felgyorsult életvitelnek is, no meg persze annak, hogy sokan elbagatellizálják a tünetek jelentőségét.

Pedig a jó emésztés elengedhetetlen az egészséges és boldog élethez, ezért érdemes betartani az alábbi fontos alapelveket.

 

1. Minden falatot rágjunk meg alaposan!

A mai emberek egyik legnagyobb problémája, hogy állandóan rohannak, és még az étkezésre sem szakítanak kellő időt. Pedig az emésztés már a szájüregben megkezdődik, így az sem mellékes, hogy mennyire alaposan rágjuk meg az ételt, ha ugyanis kapkodunk, azzal csak többletmunkára kényszerítjük a gyomrunkat.

Persze segíthetnek az olyan étrend-kiegészítők, mint a Myrobalan emésztést támogató készítményei, de a nyugodt, nem kapkodva történő evést ezzel sem lehet kiváltani. Igenis szakítsunk időt arra, hogy a reggelit, az ebédet és a vacsorát is szép komótosan fogyasszuk el!

2. Ne terheljük túl a gyomrunkat!

Lehet, hogy jó ötletnek tűnhet pukkadásig enni magunkat, pláne amikor ízletes falatokkal kínálnak, de álljunk meg egy percre, és gondoljunk a gyomrunkra is! Ha rendszeresen túlterheljük, az növeli az emésztőrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, ráadásul még rosszul is lehetünk az étkezést követően.

Tartsunk tehát mértéket, és törekedjünk arra, hogy az étrendünk egészséges hozzávalókból álljon! Kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, a cukros, fehér lisztes ételeket, és mérsékeljük a húsfogyasztást! Az állati fehérjeforrások túlzott bevitele ugyanis nemcsak a gyomrot terheli meg, hanem vesekövet, csontritkulást, reumát is okozhat.

Ha gyakran tapasztalunk evés után puffadást, teltségérzetet, gyomorfájást vagy egyéb emésztési zavarokat, akkor a gyógyszerek helyett válasszuk inkább a gyógynövényes táplálékkiegészítőket, amik kíméletesen segítenek helyreállítani az emésztést! A kémiai szerek ugyanis károsíthatják a bélflórát, amivel egy sor további problémát idézhetünk elő.

A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy aki kiegyensúlyozott étrendet követ és mértékkel falatozik, annak a legritkább esetben lesznek csak emésztőrendszeri panaszai. Már csak emiatt is érdemes törekedni az egészséges étkezésre.

3. Támogassuk a bélflóra működését!

A megemésztett táplálék a gyomorból a vékony- majd a vastagbélbe jut, ahol meglehetősen komplex folyamatok zajlanak le. Rengeteg mikroorganizmus lakozik itt, amik a gyomor számára emészthetetlen ételmaradékokból táplálkoznak.

A jelenlétük hasznos, kiirtani tehát semmiképp sem szabad őket, de az sajnos előfordulhat, hogy a káros gombák elszaporodnak. Ilyenkor szükség lehet egy alapos béltisztításra, és a bélflóra működésének támogatására.

A tisztítókúra segít megszabadulni a káros “lakóktól”, de a hatása csakis akkor lesz tartós, ha a jövőben is odafigyelünk az étkezésre, és természetes módszerekkel támogatjuk az emésztőrendszerünk működését.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram