Close
3+1 tévhit a mobilházakról

3+1 tévhit a mobilházakról

A mobilházakról erősen megosztják a társadalmat. Vannak, akik nyitottak erre a modern megoldásra, és vannak, akik ódzkodnak tőle, mert úgy gondolják, biztosan nyomasztó és unalmas érzés lehet egy ilyenben élni. Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy a többség véleménye gyökeresen megváltozik, amikor személyesen is meglátogat egy ilyen építményt – addig is íme, néhány magyarázat a mobilházakat övező népszerű tévhitekre!

Olyan érzést keltenek, mintha egy dobozba zártak volna

Sokaknak első hallásra azért nem szimpatikus a mobilház, mert a kifejezésről a kerti sufni vagy egy tengeri szállító konténer ugrik be – egyik sem áll közel ahhoz a tágas, világos térhez, amit szívesen nevezünk otthonnak. Napjaink modern mobilházai azonban praktikus kiosztású, természetes fényben úszó, nagy belmagasságú épületek. Így a “dobozérzés” az utolsó, ami eszünkbe jut, ha belépünk egy ilyen felépítmény ajtaján.

Télen megfagyunk, nyáron megsülünk benne

Ez megint akkor lenne igaz, ha egy egyszerű, kiszuperált szállító konténerben húznánk meg magunkat… A ma forgalomban lévő mobilházak kiváló szigeteléssel rendelkeznek és korszerű norvég panelekkel fűthetők. A nyári hőség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a mobil otthonok tökéletesen alkalmasak arra, hogy fali klímaberendezéssel szereljük fel.

Mind ugyanúgy néz ki, lehetetlen személyre szabni őket

A mobilház nem egyenlő az egyenházzal! Külső megjelenésük egyrészt ezerféleképpen variálható – akár fával is burkolhatók. Másrészt pedig a belső terekben sem kell kompromisszumot kötni lakberendezési stílus terén. A fémlemezek a hagyományos falakhoz hasonlóan festhetők, a szanitereket, konyhai gépeket és a bútorokat pedig megint csak személyes ízlésünknek megfelelően válogathatjuk ki.

Nem éri meg költeni rájuk, hiszen nem tartósak

Az egyik legnagyobb tévhit, ami a mobilházakat övezi, az élettartamukra vonatkozik. Aki pedig otthont tervez, hosszú távra tervez – érthető, hogy nem szeretnénk, hogy kényszerűen lakást kelljen váltanunk néhány éven belül. Jó hír, hogy a mobilházak több évtizeden át változatlan minőségben szolgálják a benne lakókat, sokáig számíthatunk rájuk. Ráadásul áruk töredéke egy hagyományos ingatlanénak, a horribilis építőanyag árakról nem is beszélve… Érdemes lehet tehát tágítani a látókörünket, és bepillantani a mobilházak meglepően színes és izgalmas világába.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram