Close
3+1 tévhit a mobilházakról

3+1 tévhit a mobilházakról

A mobilházakról erősen megosztják a társadalmat. Vannak, akik nyitottak erre a modern megoldásra, és vannak, akik ódzkodnak tőle, mert úgy gondolják, biztosan nyomasztó és unalmas érzés lehet egy ilyenben élni. Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy a többség véleménye gyökeresen megváltozik, amikor személyesen is meglátogat egy ilyen építményt – addig is íme, néhány magyarázat a mobilházakat övező népszerű tévhitekre!

Olyan érzést keltenek, mintha egy dobozba zártak volna

Sokaknak első hallásra azért nem szimpatikus a mobilház, mert a kifejezésről a kerti sufni vagy egy tengeri szállító konténer ugrik be – egyik sem áll közel ahhoz a tágas, világos térhez, amit szívesen nevezünk otthonnak. Napjaink modern mobilházai azonban praktikus kiosztású, természetes fényben úszó, nagy belmagasságú épületek. Így a “dobozérzés” az utolsó, ami eszünkbe jut, ha belépünk egy ilyen felépítmény ajtaján.

Télen megfagyunk, nyáron megsülünk benne

Ez megint akkor lenne igaz, ha egy egyszerű, kiszuperált szállító konténerben húznánk meg magunkat… A ma forgalomban lévő mobilházak kiváló szigeteléssel rendelkeznek és korszerű norvég panelekkel fűthetők. A nyári hőség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a mobil otthonok tökéletesen alkalmasak arra, hogy fali klímaberendezéssel szereljük fel.

Mind ugyanúgy néz ki, lehetetlen személyre szabni őket

A mobilház nem egyenlő az egyenházzal! Külső megjelenésük egyrészt ezerféleképpen variálható – akár fával is burkolhatók. Másrészt pedig a belső terekben sem kell kompromisszumot kötni lakberendezési stílus terén. A fémlemezek a hagyományos falakhoz hasonlóan festhetők, a szanitereket, konyhai gépeket és a bútorokat pedig megint csak személyes ízlésünknek megfelelően válogathatjuk ki.

Nem éri meg költeni rájuk, hiszen nem tartósak

Az egyik legnagyobb tévhit, ami a mobilházakat övezi, az élettartamukra vonatkozik. Aki pedig otthont tervez, hosszú távra tervez – érthető, hogy nem szeretnénk, hogy kényszerűen lakást kelljen váltanunk néhány éven belül. Jó hír, hogy a mobilházak több évtizeden át változatlan minőségben szolgálják a benne lakókat, sokáig számíthatunk rájuk. Ráadásul áruk töredéke egy hagyományos ingatlanénak, a horribilis építőanyag árakról nem is beszélve… Érdemes lehet tehát tágítani a látókörünket, és bepillantani a mobilházak meglepően színes és izgalmas világába.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Kötelező biztosítás útmutató kezdőknek
Hagyományos vs. gourmet - Hol és mit ehetünk szilveszterkor?
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom