3+1 tévhit a mobilházakról

A mobilházakról erősen megosztják a társadalmat. Vannak, akik nyitottak erre a modern megoldásra, és vannak, akik ódzkodnak tőle, mert úgy gondolják, biztosan nyomasztó és unalmas érzés lehet egy ilyenben élni. Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy a többség véleménye gyökeresen megváltozik, amikor személyesen is meglátogat egy ilyen építményt - addig is íme, néhány magyarázat a mobilházakat övező népszerű tévhitekre!

Olyan érzést keltenek, mintha egy dobozba zártak volna

Sokaknak első hallásra azért nem szimpatikus a mobilház, mert a kifejezésről a kerti sufni vagy egy tengeri szállító konténer ugrik be - egyik sem áll közel ahhoz a tágas, világos térhez, amit szívesen nevezünk otthonnak. Napjaink modern mobilházai azonban praktikus kiosztású, természetes fényben úszó, nagy belmagasságú épületek. Így a “dobozérzés” az utolsó, ami eszünkbe jut, ha belépünk egy ilyen felépítmény ajtaján.

Télen megfagyunk, nyáron megsülünk benne

Ez megint akkor lenne igaz, ha egy egyszerű, kiszuperált szállító konténerben húznánk meg magunkat… A ma forgalomban lévő mobilházak kiváló szigeteléssel rendelkeznek és korszerű norvég panelekkel fűthetők. A nyári hőség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a mobil otthonok tökéletesen alkalmasak arra, hogy fali klímaberendezéssel szereljük fel.

Mind ugyanúgy néz ki, lehetetlen személyre szabni őket

A mobilház nem egyenlő az egyenházzal! Külső megjelenésük egyrészt ezerféleképpen variálható - akár fával is burkolhatók. Másrészt pedig a belső terekben sem kell kompromisszumot kötni lakberendezési stílus terén. A fémlemezek a hagyományos falakhoz hasonlóan festhetők, a szanitereket, konyhai gépeket és a bútorokat pedig megint csak személyes ízlésünknek megfelelően válogathatjuk ki.

Nem éri meg költeni rájuk, hiszen nem tartósak

Az egyik legnagyobb tévhit, ami a mobilházakat övezi, az élettartamukra vonatkozik. Aki pedig otthont tervez, hosszú távra tervez - érthető, hogy nem szeretnénk, hogy kényszerűen lakást kelljen váltanunk néhány éven belül. Jó hír, hogy a mobilházak több évtizeden át változatlan minőségben szolgálják a benne lakókat, sokáig számíthatunk rájuk. Ráadásul áruk töredéke egy hagyományos ingatlanénak, a horribilis építőanyag árakról nem is beszélve… Érdemes lehet tehát tágítani a látókörünket, és bepillantani a mobilházak meglepően színes és izgalmas világába.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom