A kötelező kalkulátor segít eligazodni

Azoknak, akik tudatosan állnak hozzá a pénzügyeikhez, a legfontosabb, hogy tudják milyen kiadásokkal kell számolniuk rendszeresen. Kiemelten fontos ez a saját tulajdonú járművek esetében, szerencsére a kötelező kalkulátor segítségével pontosan ki lehet számolni a kockázatviselés költségeit.

Óriási szórás tapasztalható ugyanis a különböző szolgáltatók között, és valljuk be, egyáltalán nem mindegy mekkora kiadást jelent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Emiatt mindenképpen érdemes több ajánlatot is bekérni, hiszen a díjszámítást nagyon sok tényező befolyásolja és egyes biztosítóknál jelentős kedvezmények érhetők el.

A kalkuláció alapja az adott jármű teljesítménye, ez alól természetesen kivételt képeznek a rendszámmal rendelkező pótkocsik és félpótkocsik. Ezen belül súlyozottan számít a közlekedési eszköz típusa is, hisz míg egy teherautó esetében igen komoly összeg is szóba kerülhet, addig egy személygépjármű biztosítása ennek általában a töredéke csupán.

Egy precízen működő kötelező kalkulátor szerencsére már a megadott rendszám alapján automatikusan tudni fogja a szóban forgó jármű legfőbb adatait, így nekünk ezek megadásával már nem is kell bajlódnunk. Ugyancsak hatással van a kockázatviselés díjára, hogy mennyi ideje van jogosítványunk, illetve az is, hogy okoztunk-e valamikor balesetet vagy kárt. Minél régebb óta vezetünk problémamentesen, annál magasabb bónusz osztályba kerülünk, ennek köszönhetően pedig évről-évre alacsonyabb díjtétellel számolhatunk.

Vannak azonban olyan kedvezmények, amik még a kötelező kalkulátor segítségével sem számolhatók ki az előzetes kalkuláció során, így erre szerződéskötéskor kell nagy figyelmet fordítanunk. Ezek az engedmények szolgáltatónként eltérők lehetnek, de a legtöbb helyen több százalékkal kevesebbet fizethetünk nyugdíjasként, kiskorú gyermeket nevelve, illetve ha más biztosítással, például CASCO-val egyidejűleg kötjük a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Érdemes emellett a díjfizetést is évente, elektronikus formában rendezni.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom