Close
A kötelező kalkulátor segít eligazodni

A kötelező kalkulátor segít eligazodni

Azoknak, akik tudatosan állnak hozzá a pénzügyeikhez, a legfontosabb, hogy tudják milyen kiadásokkal kell számolniuk rendszeresen. Kiemelten fontos ez a saját tulajdonú járművek esetében, szerencsére a kötelező kalkulátor segítségével pontosan ki lehet számolni a kockázatviselés költségeit.

Óriási szórás tapasztalható ugyanis a különböző szolgáltatók között, és valljuk be, egyáltalán nem mindegy mekkora kiadást jelent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Emiatt mindenképpen érdemes több ajánlatot is bekérni, hiszen a díjszámítást nagyon sok tényező befolyásolja és egyes biztosítóknál jelentős kedvezmények érhetők el.

A kalkuláció alapja az adott jármű teljesítménye, ez alól természetesen kivételt képeznek a rendszámmal rendelkező pótkocsik és félpótkocsik. Ezen belül súlyozottan számít a közlekedési eszköz típusa is, hisz míg egy teherautó esetében igen komoly összeg is szóba kerülhet, addig egy személygépjármű biztosítása ennek általában a töredéke csupán.

Egy precízen működő kötelező kalkulátor szerencsére már a megadott rendszám alapján automatikusan tudni fogja a szóban forgó jármű legfőbb adatait, így nekünk ezek megadásával már nem is kell bajlódnunk. Ugyancsak hatással van a kockázatviselés díjára, hogy mennyi ideje van jogosítványunk, illetve az is, hogy okoztunk-e valamikor balesetet vagy kárt. Minél régebb óta vezetünk problémamentesen, annál magasabb bónusz osztályba kerülünk, ennek köszönhetően pedig évről-évre alacsonyabb díjtétellel számolhatunk.

Vannak azonban olyan kedvezmények, amik még a kötelező kalkulátor segítségével sem számolhatók ki az előzetes kalkuláció során, így erre szerződéskötéskor kell nagy figyelmet fordítanunk. Ezek az engedmények szolgáltatónként eltérők lehetnek, de a legtöbb helyen több százalékkal kevesebbet fizethetünk nyugdíjasként, kiskorú gyermeket nevelve, illetve ha más biztosítással, például CASCO-val egyidejűleg kötjük a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Érdemes emellett a díjfizetést is évente, elektronikus formában rendezni.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram