Close
Magyar légitársaság is bekerült a legbiztonságosabbak közé

Magyar légitársaság is bekerült a legbiztonságosabbak közé

Minden évben közzéteszi a legbiztonságosabb légitársaságok toplistáját az AirlineRatings, 2022-ben sem sokat várt a rangsorral.

A weboldal világszerte 385 céget vizsgált többek között olyan szempontok alapján, mint a balesetek és az előforduló incidensek száma, a légi irányító és iparági testületek, valamint a kormányzati szervek által végzett ellenőrzések eredményei, a flotta állapota és kora, továbbá “természetesen” a Covid-19 biztonsági protokoll.

Mindezek alapján a világ legbiztonságosabb légitársaság címet az Air New Zealand kapta meg.

Az új-zélandi társaságot pedig az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Singapore Airlines és a TAP Air Portugal követi a sorban.

Geoffrey Thomas, az AirRatings.com főszerkesztője szerint az Air New Zealand egy kiemelkedő légitársaság, amely a biztonságra és az ügyfeleire összpontosít egy olyan időszakban, amikor a világjárvány egy újabb dimenzióval bővítette az iparág előtt álló kihívásokat. Az Air New Zealand a biztonsági szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújtott, soha nem tévesztette szem elől a legapróbb részleteket sem, miközben gondoskodott a jelentős stresszhatás alatt dolgozó személyzetéről is.

Az Air New Zealand volt egyébként az első légitársaság a világon, amely a belföldi járatain utazóktól a beszállás előtt védőoltást, vagy tesztet kért, február 1-től pedig a nemzetközi járatokra felszállóktól is megköveteli a teljes körű védőoltást.

Az Airlineratings sorrend nélkül közzétette a legbiztonságosabb fapados légitársaságok top 10-es listáját is, melyen az Allegiant, az easyJet, a Frontier, a Jetstar Group, a Jetblue, a Ryanair, a Vietjet, a Volaris, és WestJet társaságában a magyar hátterű Wizz Air is helyet kapott.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images, Wizz Air)

világ | wizz air | magyar | legbiztonságosabb | toplista

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram