Close
Magyar légitársaság is bekerült a legbiztonságosabbak közé

Magyar légitársaság is bekerült a legbiztonságosabbak közé

Minden évben közzéteszi a legbiztonságosabb légitársaságok toplistáját az AirlineRatings, 2022-ben sem sokat várt a rangsorral.

A weboldal világszerte 385 céget vizsgált többek között olyan szempontok alapján, mint a balesetek és az előforduló incidensek száma, a légi irányító és iparági testületek, valamint a kormányzati szervek által végzett ellenőrzések eredményei, a flotta állapota és kora, továbbá “természetesen” a Covid-19 biztonsági protokoll.

Mindezek alapján a világ legbiztonságosabb légitársaság címet az Air New Zealand kapta meg.

Az új-zélandi társaságot pedig az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Singapore Airlines és a TAP Air Portugal követi a sorban.

Geoffrey Thomas, az AirRatings.com főszerkesztője szerint az Air New Zealand egy kiemelkedő légitársaság, amely a biztonságra és az ügyfeleire összpontosít egy olyan időszakban, amikor a világjárvány egy újabb dimenzióval bővítette az iparág előtt álló kihívásokat. Az Air New Zealand a biztonsági szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújtott, soha nem tévesztette szem elől a legapróbb részleteket sem, miközben gondoskodott a jelentős stresszhatás alatt dolgozó személyzetéről is.

Az Air New Zealand volt egyébként az első légitársaság a világon, amely a belföldi járatain utazóktól a beszállás előtt védőoltást, vagy tesztet kért, február 1-től pedig a nemzetközi járatokra felszállóktól is megköveteli a teljes körű védőoltást.

Az Airlineratings sorrend nélkül közzétette a legbiztonságosabb fapados légitársaságok top 10-es listáját is, melyen az Allegiant, az easyJet, a Frontier, a Jetstar Group, a Jetblue, a Ryanair, a Vietjet, a Volaris, és WestJet társaságában a magyar hátterű Wizz Air is helyet kapott.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images, Wizz Air)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom