Close
A praktikum, a szépség és a kényelem kvintesszenciája ez a párizsi otthon

A praktikum, a szépség és a kényelem kvintesszenciája ez a párizsi otthon

A csodás otthon pedig egy találós kérdéssel jön: meg tudod mondani, honnan idéztünk a címben?

A praktikum, a szépség és a kényelem kvintesszenciája eredetileg egy szekrény, a hasonlat pedig a Büszkeség és balítélet BBC-s tévésorozatában hangzik el Mr. Collins szájából – de szerintünk erre a házra is tökéletesen áll, még ha nem is Lady Catherine de Bourgh javasolta, mit, hogyan helyezzenek el benne.

Aki felelős a 19. századi, La Défense-nél épült ház felújításáért és átalakításárt, az Clément Lesnoff-Rocard párizsi építész, aki kortárs otthont varázsolt az épületből. A fehéres árnyalataival, modern stílusával csábító rezidencia a The Island nevet kapta, ugyanis egy teljesen privát, elszigetelt házról van szó a nyüzsgő Párizs üzleti központjában.

A renoválás során az építész dupla belmagasságú nappalit hozott létre, valamint az otthon központi elemévé tette az udvart.

Gyönyörű ívek és letisztult vonalak jellemzik a házat, amely olyan elegáns és kifinomult, akár egy kortárs kiállítótér.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Simone Bossi) 

építészet | kvintesszencia | ház | mr collins | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram