A praktikum, a szépség és a kényelem kvintesszenciája ez a párizsi otthon

A csodás otthon pedig egy találós kérdéssel jön: meg tudod mondani, honnan idéztünk a címben?

A praktikum, a szépség és a kényelem kvintesszenciája eredetileg egy szekrény, a hasonlat pedig a Büszkeség és balítélet BBC-s tévésorozatában hangzik el Mr. Collins szájából – de szerintünk erre a házra is tökéletesen áll, még ha nem is Lady Catherine de Bourgh javasolta, mit, hogyan helyezzenek el benne.

Aki felelős a 19. századi, La Défense-nél épült ház felújításáért és átalakításárt, az Clément Lesnoff-Rocard párizsi építész, aki kortárs otthont varázsolt az épületből. A fehéres árnyalataival, modern stílusával csábító rezidencia a The Island nevet kapta, ugyanis egy teljesen privát, elszigetelt házról van szó a nyüzsgő Párizs üzleti központjában.

A renoválás során az építész dupla belmagasságú nappalit hozott létre, valamint az otthon központi elemévé tette az udvart.

Gyönyörű ívek és letisztult vonalak jellemzik a házat, amely olyan elegáns és kifinomult, akár egy kortárs kiállítótér.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Simone Bossi) 

építészet | idézet | lady catherine de bourgh | ház | la défense

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Ezek a diófa bútorok nemcsak stílusosak, de mindegyik egyedi és tartós is

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom